اصولا در دنيا برنج تراريخته در سطح تجاري نداريم. يعني اين برنجها هنوز به مرحله عرضه در بازار نرسيدهاند و تنها در آزمايشگاهها توليد ميشوند. بنابراين شما بهراحتي ميتوانيد با يك جستوجو، صورت مسئله را پاك كنيد. در يك پايگاه اينترنتي بينالمللي همه اطلاعات درباره محصولات تراريخته تجاري ارائه شده است. اينكه چه محصولاتي با چه دستكاري ژنتيك در كجا توليد ميشوند، سطح زيركشتشان چقدر است، چند درصد آن محصول بهصورت تراريخته توليد ميشود و در كدام بازارها مصرف ميشود همه اين اطلاعات در آن پايگاه موجود است. هيچ نشاني از برنج تراريخته تجاري در آن پايگاه نميبينيد.
آزمايشگاهها روي برنج تراريخته كار ميكنند. حتي در ايران هم اين تحقيقات آزمايشگاهي انجام ميشود ولي نتيجه هنوز بهصورت تجاري وارد بازار نشده است. امروزه عمده محصولات كشاورزي تحت آزمايشهاي ژنتيك قرار دارند. اين آزمايشها با هدف بالا بردن ميزان توليد محصولات كشاورزي و مقاوم كردن آنها در برابر خشكي و آفات انجام ميشود. محصولات تراريختهاي كه بهصورت تجاري توليد و عرضه ميشوند، محدود به چند محصول مثل سويا، ذرت، كلزا و پنبه است. در مورد اين محصولات هم هنوز گزارش تأييدشدهاي كه نشان دهد اين محصولات براي سلامت انسان مضر هستند وجود ندارد. نكته قابل توجه در مورد اين محصولات اين است كه بيشتر اين محصولات براي توليد روغن مورد استفاده قرار ميگيرند و چون دستكاري ژنتيك در DNA صورت ميگيرد و روي پروتئين يا آنزيم خاص اثر ميگذارد كمتر تأثيري بر تركيب روغن حاصله از آنها ميتواند داشته باشد.