بی شک دارچین یکی از معطرترین و پرکاربردترین ادویههاست که نه تنها رایحه مطبوعی دارد، برای سلامتی نیز بسیارمفید است و به حفظ زندگی سالم کمک میکند. گنجاندن دارچین در برنامه غذایی یک انتخاب هوشمندانه است. خوشبختانه میتوان دارچین را درانواع غذاها، شیرینیها و دسرها استفاده کرد.
مهمترین خواص دارچین عبارتند از:
- داروی ضد التهاب طبیعی
التهاب زمانی ایجاد میشود که اندامهای داخلی و بافتها متورم و بزرگ شوند که این حالت برای سلامتی خطرناک است. معمولا التهاب با مصرف غذاهای آماده و خوراکیهای چرب و سرخ شده ایجاد میشود. التهاب باید جدی تلقی شود زیرا با بروز ناراحتیها و سکتههای قلبی مرتبط است. دارچین به کاهش التهابات کمک میکند و احتمال بروز این مشکلات را کاهش میدهد.
- مؤثر در کنترل دیابت و کلسترول بد خون
دارچین به طور قابل توجهی در کاهش قند خون، کلسترول بد، کلسترول کلی خون و تری گلیسرید تاثیر دارد. مسلما افراد مبتلا به این بیماریها نباید مصرف داروها را قطع کنند اما میتوانند از فواید دارچین در برنامه غذایی خود بهره ببرند.
- منبع غنی از ریز مغذیهای مورد نیاز بدن
دارچین حاوی مقدار قابل توجهی مگنز، فیبرهای غذایی، آهن و کلسیم است. آهن و کلسیم به پاکسازی بدن از مواد سمی که عامل بروز سرطان کولون است کمک میکنند. فیبرها نیز برای سیستم گوارش عالی هستند زیرا به بهبود یبوست و سندروم روده تحریکپذیر کمک میکنند.
- بهبود عملکرد شناختی مغز و حافظه
این تاثیر دارچین علت تجویز دارچین برای بیماران مبتلا به آلزایمر و دیگر بیماریهای استحالهای عصبی است.
- احتیاط در مورد مصرف دارچین
مکملهای دارویی دارچین نیز مانند دیگر داروها ممکن است باعث مشکلاتی شود که در صورت تمایل به مصرف این مکملها بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.
در بعضی موارد نیز ممکن است دارچین باعث بروز مشکلاتی در ریتم قلب، تحریک پذیری پوست، تحریکات رودهای و انقباضات رحمی شود.
مصرف بیش از حد دارچین نیز میتواند سمی باشد و به همین دلیل باید در حد متعارف استفاده گردد.
برای بهرهمندی از خواص دارچین توصیه میشود به طور منظم در برنامه غذایی گنجانده شود.
منبع: سلامت نیوز