1. تازه نگه داشتن سبزیجات
اگر گیاهان نرم و لطیف مانند ریحان، جعفری و گشنیز را در کیسه پلاستیکی یا ظرف نگهداری کنید، باعث پوسیده شدن و گندیدگیشان میشوید. بعد از شستن و آبکش کردن سبزیجات، آنها را روی یک حوله پخش کنید تا رطوبت زیادیشان گرفته شود. سپس آن ها را به یک ظرف شیشهای دهان گشادی که حدوداً دو سانتی متر آب ته آن ریخته اید انتقال دهید، مثل گلی که در گلدان میگذارید. ریحان باید بیرون از یخچال بماند تا برگهایش تیره نشوند، سایر سبزیجاتی که نرم نیستند را میتوانید با همان ظرف آب، پوشیده در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید.
2. نگهداری کنسروها
زمانی که یک کنسرو لوبیا را باز میکنید، همیشه مقداری از آن به ته قوطی چسبیده است و مجبورید با یک قاشق آنها را خارج کنید و ممکن است دستتان با لبههای تیز قوطی بریده شود، اما اگر این قوطیها را سروته نگهداری کنید تمام محتویات آن سمت سرِ قوطی بوده و بنابراین راحت خارج میشوند و نیازی نیست خودتان را به زحمت بیندازید.
3. باز کردن موز
بله درست است، همیشه موز را از سرش باز کرده و پوست میگیرید، خیلی وقتها این شیوه درست است اما گاهی به موز سرسختی برمیخورید که نمیخواهد پوستش باز شود، و اگر نخواهید از کارد یا چاقو استفاده کنید در پایان موزی دارید که در اثر کشمکش شما له شده است. حقیقت این است که میمونها موز را از ته آن پوست میگیرند و از آنجایی که آنها در این زمینه خبره هستند، بهتر است شیوه آنها را به کار ببرید! کافی است موز را سروته کنید و نیشگونی از ته آن بگیرید تا پوستش پاره شود، این هم یک ترفند!
4. پاره کردن فویل آلومینیوم
وقتی یک ورق آلومینیوم را پاره میکنید و تمام رول از جعبهاش خارج میشود، ورقها مچاله و پاره میشوند و رولی خواهید داشت که به هم ریخته و ناصاف است. اگر انتهای جعبه رول را بررسی کنید، قسمتی را خواهید دید که جایی برای باز شدن است و نوشته شده: اینجا را فشار دهید. به همین راحتی و سادگی! اگر از این قسمت از رولتان استفاده کنید تا انتها همان جا میماند چون وقتی که فویل را بیرون میکشید، رول در داخل جعبه سر جایش است؛ درست مثل جعبه دستمال کاغذی.
5. پوست کندن سیبزمینی
وقتی سیبزمینی را با چاقو پوست میکنید، به ناچار بخشی از سیبزمینی همراه پوست آن جدا میشود. اما راه دیگری هم وجود دارد: مثل همیشه سیب زمینی را بشویید، سپس دور تا دور کمر سیب زمینی خراشی ایجاد کنید و آب پزش کنید البته نه تا حدی که خیلی نرم شود و سپس آن را با آب سرد آبکشی کنید و با انگشتانتان پوستش را از دو طرف بکشید. تمام!
6. تمیز کردن ماکروویو
احتمالاً ترجیح میدهید به دندانپزشکی بروید اما جرم چسبناک و چرب درون ماکروویو را نسابید. راه سادهتری هم وجود دارد، یک اسفنج خیس را حدوداً یک دقیقه در ماکرویو حرارت دهید. بخار رطوبت اسفنج باعث نرم شدن جرم های سخت شده میشود، بنابراین میتوانید به راحتی آنها را بزدایید. ضمناً این حرارت، میکروبهای نهفته در اسفنجتان را نابود خواهد کرد.
منبع: تبيان