نسرین علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: یکی از عاداتی که در این فصل بین بسیاری از خانوادهها رواج دارد درست کردن شوریهای مختلف نظیر خیار شور است.
وی ادامه داد: یکی از مضرات خیارشور وجود نمک زیاد در آن است که موجب بروز فشار خون و بیماریهای قلبی میشود.
علیزاده گفت: خیارشورهایی که به صورت خانگی تهیه میشوند احتمال کپکزدگی در آن وجود دارد که این موضوع خود در شیوع و بروز سرطان بسیار تاثیرگذار است.
وی اظهار کرد: مشکل دیگری که در تهیه خیار شور وجود دارد استفاده از بطریهای یک بار مصرف برای گذاشتن مواد خیار شور در داخل آن است که در چنین صورتی مواد تشکیل دهنده بطری یکبار مصرف با ترکیبات خیار شور واکنشهایی برقرار میکنند که به سیستم گوارشی آسیب میزند.
علیزاده افزود: شور گذاشتن شیوهای برای نگهداری مواد غذایی در گذشته بوده و نمیتوان گفت که افراد به دلیل داشتن فواید آن، اقدام به این کار میکردند.
علیزاده با اشاره به اینکه خیار شور جزء آن دسته از مواد غذایی است که باید در حد چاشنی مورد مصرف قرار گیرد، اضافه کرد: با آمدن فصل پاییز شاهد مصرف روزانه آن در بین خانوادهها هستیم که این نوع مصرف برای افرادی که دارای نارسایی کلیوی هستند و باید مصرف نمک خود را کنترل کنند، بسیار مشکلساز خواهد بود.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه دسترسی به میوهجات و سبزیجات در تمام فصول سال وجود دارد بهتر است مردم از این عادت مضر فاصله گیرند.
نظر شما