به گزارش مهر، مطالعه محققان دانشگاه ایالتی کلورادو آمریکا نشان میدهد مصرف روزانه گلابی، موجب بهبود فشار خون و عملکرد عروقی افراد میانسال مبتلا به سندروم متابولیک میشود.
سندروم متابولیک مجموعه ای از عوامل پرخطر قلبی عروقی است که به شدت با بروز بیماریهای مزمن نظیر بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت نوع دو، مرتبط است.
در بین محبوبترین میوههای جهان، گلابی منبع عالی فیبر و منبع خوب ویتامین C به ازای هر ۱۰۰ کالری در هر وعده است. یک گلابی متوسط ۲۴ درصد از نیاز روزانه فیبر بدن را تامین ميکند.
محققان در مطالعهای ۵۰ فرد شرکت کننده با میانگین سنی ۴۵ و ۶۵ سال را که مبتلا به سه مورد از پنج علامت سندروم متابولیک بودند مورد بررسی قرار دادند. به آنها به طور تصادفی به مدت ۱۲ هفته دو عدد گلابی با اندازه متوسط یا ۵۰ گرم نوشیدنی مخلوط با طعم گلابی (به عنوان دارونما) داده شد.
یافتهها نشان داد، بعد از گذشت ۱۲ هفته از مصرف گلابی تازه در ۳۶ فرد شرکت کننده، فشار خون سیستولیک آنها و فشار نبض آنها به شکل قابل توجهی پایینتر از سطح مبنا بود در حالیکه هیچ تغییری در گروه کنترل مصرف کننده دارونما حاصل نشد.
سارا جانسون، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: این نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده است و به نظر ما بررسی پتانسیل مواد غذایی نظیر گلابی براي بهبود فاکتورهای پرخطر قلبی-عروقی نظیر فشار خون در افراد میانسال مبتلا بسیار مهم است.
محققان توصیه میکنند، رژیم غذایی متعادل حاوی میوهها و سبزیجات از جمله گلابی، ریزمغذیهای مفید، ویتامینها، فیبر رژیمی، پتاسیم و فیتوشیمیاییهای بدن را تامین میکند.