به گزارش خبرنگار مهر، محققان آکادمی علوم چین عنوان میکنند خوردن بیش از حد زیاد پیامدهای نظیر چاقی، دیابت و بیماری قلبی برای سلامت دارد که میتواند منجر به کوتاه شدن عمر شود.
مطالعات دیگر هم نشان دادهاند که محدود کردن مصرف کالری به کمتر از حد نرمال ممکن است منجر به طولانی شدن عمر شود.
در این مطالعه حیوانی، تیم تحقیق، موشهايي را به مدت یکسال در قالب چهار گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: کم چرب؛ کم چرب با محدودیت کالری؛ پرچرب؛ و پرچرب با محدودیت کالری.
سپس محققان از شیوه آنالیز رزونانس مغناطیسی هستهای برای بررسی تاثیرات متابولیک بر نمونههای خون و ادرار استفاده کردند.
محققان دریافتند محدودیت کالری بیش از میزان مصرف چربی در رژیم غذایی بر پیامدهای متابولیک تاثیر دارد. موشهای گروه رژیم غذایی دارای کالری بالاتر دارای فشار اکسایشی افزایش یافته، متابولیسم لیپید مختل شده، متابولیتهای متوقف شده گلیکولیز و میکروبیومهای تغییریافته روده در مقایسه با موشهای دارای رژیم غذایی با محدودیت کالری بودند.
به گفته محققان، محدودیت کالری همراه با تغذیه مناسب به افزایش طول عمر کمک کرده و شروع اختلالات مرتبط با افزایش سن را که با کاهش گونههای اکسیژن واکنشی در بدن همراه است، به تاخیر میاندازد.
طبق نتایج این تحقیق، محدودیت کالری موجب تغییر در سطح هورمونها و متابولیتهای چربی میشود و در نتیجه متابولیسم انرژی تغییر میکند.