به گزارش مهر، دکتر رسول دیناروند در همایش بین المللی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر با اشاره به هدفگذاری سازمان غذا و دارو تا سال ۲۰۲۵، گفت: برنامهریزی کردهایم تا مصرف نمک و سدیم را به میزان ۳۰ درصد در کشور کاهش دهیم که تا سال ۲۰۱۸ باید کاهش ۱۵ درصدی این موارد محقق شود.
وی با بیان اینکه در زمینه مصرف نمک، شکر و چربی وضعیت خوبی نداریم، افزود: در حوزه فرآوردههای غذایی اقدامات ما از دو سال گذشته آغاز شد، بطوریکه بر اساس این اقدامات شرکتهایی که فرآوردههای ناسالم تولید میکنند از تبلیغ محصول خود ممنوع هستند و شرکتهایی که فرآوردههای آنها از نظر سلامت مورد تایید ماست، مورد حمایت سازمان غذا و دارو بوده و حتی در مراسم رونمایی فراوردههای آنها نیز شرکت میکنیم.
دیناروند با بیان اینکه از ۲۰ ماه گذشته ابلاغیه موضوع درج چراغ راهنمای تغذیه بر روی فرآوردههای غذایی صادر شد، گفت: اکنون بیش از ۶۰ درصد فرآوردهها دارای چراغ راهنمایی تغذیه هستند. البته در برخی استانها درج چراغ راهنمای تغذیه به ۱۰۰ درصد فراوردهها رسیده و کمترین درصد درج آن در برخی استانها ۴۰ درصد است.
وی افزود: در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ توانستیم در فرآوردههایی که منشاء اصلی آنها نمک است، این ماده را به میزان ۱۰ درصد کاهش دهیم که ضوابط فنی آنها اصلاح شده، اما در برخی ضوابط اصلاح ملی نیاز است که این کار در حال انجام است. همچنین توانستیم میزان نمک را در پنیر از ۴ درصد به ۲ درصد برسانیم و همچنین میزان نمک نان را از ۲ درصد به ۱.۸ درصد برسانیم. در عین حال میزان شکر نیز در نوشابهها و آبمیوهها به میزان ۱۰ درصد کاهش یافت.