به گزارش خبرنگار مهر، پژوهشگران دریافتند ترغیب نوجوانان به خوردن انواع میوهها و سبزیجات و همچنین پروتئینهای کم چربی و غلات کامل سبوسدار و محدود کردن مصرف مواد قندی، گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده میتواند تاثیر بلندمدتی بر نرخ چاقی داشته باشد.
محققان دانشگاه مینهسوتا به مدت بیش از یک دهه، رژیم غذایی و وزن بیش از ۲۵۰۰ نوجوان را که از سن ۱۵ سال شروع میشد، پیگیری کردند.
دیوید ژاکوبس، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «افراد دارای رژیم غذایی سالمتر در سن ۱۵ سالگی در مدت ۵ تا ۱۰ سال بعد، اضافه وزن کمتری داشتند.»
مطالعهای جداگانه بر روی دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان هم نتایج مشابهی را نشان داد. محققان دریافتند رژیم غذایی سالمتر در نوجوانانی که در سن ۱۵ سالگی خیلی لاغر نبودند موجب میشود که در سن ۲۰ و ۲۵ سالگی بسیار لاغر و متناسب باشند.
به گفته ژاکوبس، «اولویتها و خصوصیات غذایی در سن ۱۵ سالگی تعیین میشود. انتخاب نوجوانان در این سن میتواند تعیین کننده الگوی غذایی آنها در طول زندگی باشد و به مرور زمان بر اضافه وزن آنها تاثیر میگذارد.»