به گزارش ايرنا، هدایت حسینی افزود: جدول ترکیبات مواد غذایی شامل ترکیبات مواد غذایی خام موجود در کشور است که مهمترین ابزار و منبع اطلاعاتی برای تعیین و برآورد ارزش تغذیه ای مواد غذایی و سایر ترکیبات موجود در اقلام غذایی محسوب میشود.
وی ادامه داد: ضرورت دسترسی به بانکهای اطلاعاتی جامع و به روز همواره مورد تاکید محققان در حوزه مدیریت و ارائه خدمات مشاوره تغذیه و سلامت بوده است بنابراین شناخت ترکیبات مواد غذایی و اطلاع از ارزش تغذیه ای غذاها، ابزار اصلی در تعیین و ارزیابی کمی الگوی غذای مصرفی در سطح جامعه و فرد است.
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: جدول ملی ترکیبات غذایی ایران به عنوان یک ضرورت در مطالعات و بررسیهای تغذیه ای به منظور تدوین سیاستها و برنامههای اجرایی غذا و تغذیه کاربرد اساسی خواهد داشت.
حسینی گفت: امروزه، با توجه به اهمیت نقش تغذیه در حفظ و ارتقاء سلامت، و تامین امنیت غذا و تغذیه به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه ملی و یکی از اهداف کلان برنامههای توسعه اقتصادی اجتماعی کشور، جهانی شدن تجارت مواد غذایی، نیاز به جداول ترکیبات مواد غذایی و اطلاع از ارزش تغذیه ای غذاها کاربردهای بسیار گسترده ای پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: از اطلاعات جداول ترکیبات مواد غذایی برای تدوین سیاستهای غذا و تغذیه، برنامه ریزیهای تولید محصولات و فرآوردههای غذایی، تدوین مقررات و قوانین مربوط به واردات، صادرات و عرضه مواد غذایی، دستورالعملهای بین المللی نظارت بر مواد غذایی و بازاریابی، برچسبگذاری و کنترل کیفی، برنامه ریزی و تنظیم رژیمهای غذایی مراکز و موسسات، خانواده و فرد، تحقیقات و مطالعات اپیدمیولوژی تغذیه و تعیین عوامل خطر در بروز بیماریهای مزمن نظیر دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها استفاده میشود.