به گزارش مهر، آخرین یافته غذایی بدست آمده از سوی سازمان غذا و دارو (FDA) این است که مصرف نان، شیرینی و کلوچه و خمیرهای پیتزا تهیه شده با خمیر خام میتواند موجب بیماری شود.
FDA با انتشار پیامی برای عموم اعلام کرده بود که حتی شیوع اخیر E. coli ناشی از آرد آلوده بوده است.
فهرست مواد خوراکی و غذاهایی که به اعتقاد FDA میتوانند خطرناک بوده و منجر به بیماری شوند:
- مصرف گوشتها، کبابها، سس گوشت و سس وانیل میتواند موجب تولید ماده سمی B. cereus شود. علائم این مسمومیت شامل گرفتگی عضلات شکم، اسهال و حالت تهوع است.
- مرغ خام و به حدکافی پخته نشده و شیر غیرپاستوریزه میتواند منجر به مسمومیت Campylobacteriosis شود. علائم این مسمومیت شامل اسهال، گرفتگی عضلات، تب، و استفراغ است. گاهی اوقات اسهال ممکن است خونی باشد.
- مواد خوراکی که به خوبی کنسرو نشده باشند، بخصوص سبزیجات خانگی کنسروشده و سیب زمینیهای پخته شده در کاغذ آلومنیومی موجب بروز بیماری بوتولیسم میشود. علائم این مسمومیت شامل استفراغ، اسهال، تاری دید، دوبینی، مشکل در بلع و ضغف عضلات است. این مسمومیت میتواند مرگبار باشد اگر منجر به نارسایی تنفسی شود.
- انواع گوناگون میوهها و سبزیجات وارداتی میتوانند موجب بروز مسمومیت Cyclosporiasis شود. علائم این بیماری شامل اسهال، از بین رفتن اشتها، کاهش قابل توجه وزن، گرفتگی عضلات شکم، حالت تهوع، استفراغ و خستگی است.
- گوشت گوساله کمتر از حد کافی پخته شده (بخصوص همبرگر)، آبمیوه و شیر پاستوریزه نشده، میوهها وسبزیجات خام (مثل جوانهها) موجب بروز عفونت Hemorrhagic colitisor E. coli O۱۵۷:H۷ میشود که علائم آن شامل اسهال، دل درد و استفراغ است. این بیماری عمدتا در کودکان ۴ سال یا کمتر شایع است و میتواند منجر به نارسایی کلیه شود.
- صدفهای آبهای آلوده نیز میتوانند منجر به هپاتیت شوند. همچنین میتوانند موجب بروز اسهال و استفراغ ویروسی، اسهال زمستانی، اسهال و استفراغ حاد غیرباکتریایی، مسومیت غذایی و عفونت غذایی شوند.
- مصرف شیر پاستوریزه نشده، پنیرهای نرم تهیه شده از شیر پاستوریزه نشده و گوشتهای آماده خوردن در فروشگاهها ممکن است موجب بروز Listeriosis شوند که همراه با علائمی نظیر تب، درد عضلات و حالت تهوع یا اسهال است. در افراد مسن میتواند منجر به مننژیت شود.
نظر شما