به گزارش خبرنگار مهر، علاوه بر این، هیچ ارتباطی بین افراد حامل ژن APOE۴ که بر متابولیسم کلسترول تاثیر میگذارد و افزایش خطر ابتلا به اختلالات حافظه مشخص نشده است. وجود ژن APOE۴ در فنلاند رایج است.
سطح کلسترول بالای خون، نه تنها منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود، بلکه با افزایش خطر ابتلا به اختلالات حافظه نیز در ارتباط است. در اکثر افراد، کلسترول موجود در رژیم غذایی، سطح کلسترول خون را تنها کمی تحت تاثیر قرار میدهد و بسیاری از توصیههای تغذیهای در سراسر جهان، محدودیتی در مصرف کلسترول موجود در رژیم غذایی قرار نمیدهند.
با این حال در افراد حامل ژن APOE۴، اثر کلسترول موجود در رژیم غذایی بر سطح کلسترول خون بیشتر قابل مشاهده است. در فنلاند، شیوع ژن APOE۴ که ارثی است، فوقالعاده بالا بوده و در حدود یک سوم از جمعیت حامل این ژن هستند. ژن APOE۴ یک عامل خطر برای بیماریهای قلبی و عروقی و اختلالات حافظه تلقی میشود. با این حال، دادههای پژوهش تا به حال، ارتباطی بین مصرف بالای کلسترول رژیم غذایی و خطر ابتلا به اختلالات حافظه را نشان نداده است.
این مطالعه نشان داد مصرف بالای کلسترول موجود در رژیم غذایی نه در کل جمعیت مورد مطالعه و نه در افراد حامل ژنAPOE۴ با خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر در ارتباط نیست. علاوه بر این، مصرف تخم مرغ، که یک منبع قابل توجهی از کلسترول است، با خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر ارتباطی نداشت. در مقابل، مصرف تخم مرغ با نتایج بهتری در آزمایشهای خاص اندازهگیری عملکرد شناختی همراه بود.