به گزارش ایرنا به نقل از زینیوز،غلات سبوسدار سالم تر ازغلات تصفیه شده هستند و فواید سلامتی بسیار زیادی دارند. مشخص شده است که یک رژیم غذایی مملو از غلات سبوسدار خطر ابتلا به چند بیماری از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع دو، چاقی و برخی انواع سرطان را کاهش میدهد.
غلات سبوسدار از جمله آرد گندم، جو دوسر، ذرت، برنج قهوه ای حاوی سبوس مملو از فیبر، گیاهک مملو ازمواد مغذی و آندوسپرم نشاسته ای هستند که برای سلامتی انسان مفید هستند. این در حالی است که غلات تصفیه شده مانند آرد سفید، ویتامینها، مواد معدنی و فیبر خود را در زمان پردازش از دست میدهند.
در این گزارش به ویژگیهای این خوراکیها برای فعالیت ضد سرطانی اشاره شده است.
- فیبر غذایی: تمام غلات سبوسدار حاوی فیبر غذایی هستند که به کاهش یبوست و مشکلات گوارشی کمک میکند. همچنین فیبرغذایی خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطانها را کاهش میدهد و به انسان در کنترل وزن کمک میکند.
- نشاسته مقاوم:نشاسته مقاوم یک نوع کربوهیدرات است که بدن آن را هضم نمیکند و در نتیجه میتواند به حفظ وزن بدن کمک کند. مطالعات نشان میدهد که نشاسته مقاوم به بدن کمک میکند تا در برابر سرطان روده بزرگ مقاومت کند.
- پلی فنولها: پلی فنولهایی که در غلات سبوسدار وجود دارد شامل اسیدهای فنلی و فلاونوئیدها هستند. آنها نقش مهمی در حفظ سلامت و تندرستی انسان ایفاء میکنند. شماری از مطالعات تحقیقاتی فواید پلی فنلها را در پیشگیری از سرطان نشان داده اند.
- آنتی اکسیدانها: چند مطالعه تحقیقاتی نشان داده اند که آنتی اکسیدانها میتوانند به پیشگیری از آسیب رادیکال آزاد که با سرطان ارتباط دارد، کمک کند.خوراکیهای مملو از آنتی اکسیدانها طیف وسیعی از فواید سلامتی از جمله برای قلب، مغز و چشمها دارند. آنها همچنین میتوانند به آهسته کردن روند طبیعی پیری کمک کنند.
- لیگانها:لیگانها یک گروه بزرگ از ترکیبات شیمیایی هستند که در خوراکیهای پایه گیاهی از جمله کنجد، تخم کدو تنبل، و برنج وجود دارد. مطالعات انجام شده از نقش لیگانها در پیشگیری از ابتلا به برخی سرطانها حکایت میکند.
- ساپونینها:ساپونینها، ترکیبات گیاهی هستند که به دلیل خواص ضد سرطانی آنها مورد مطالعه قرار میگیرند.
- فیتیک اسید:فیتیک اسید در غلات و حبوبات وجود دارد و برای پیشگیری از سرطان بررسی در دست بررسی قرار دارد.