نتيجه يك مطالعه نشان داده است، نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری تنقلات غیر مفید دریافت کرده اند، بیشتر تمایل به خوردن رژیم غذایی پرشکر و با چربی بالا دارند. ضمن این که احتمال بروز بسیاری از بیماریهای مزمن در سالهای بعدی زندگی در آنها تقویت میشود.
انجمن قلب آمریکا، توصیه به خوردن 2 تا 4 فنجان میوه و چهار وعده سبزیجات در روز به زنان باردار میکند.
*با ميوههايي كه براي زنان باردار مفيد است ، آشنا شويد:
- پرتقال: این میوه در خانواده مرکبات به جلوگیری از کم آبی بدن در دوران بارداری کمک میکند و سرشار از فولات است. فولات از گروه ویتامین ب به جلوگیری از نقایص مغز در نوزاد كمك ميكند. پرتقال منبع بزرگ ویتامین ث نیز محسوب میشود، آنتی اکسیدانی که از آسیبهای سلولی جلوگیری میکند و برای جذب آهن در بدن مفید است.
- انبه: مصرف یک فنجان از انبه ویتامین ث روزانه بدن را تامین میکند. انبه همچنین سرشار از ویتامین آ است. کمبود این ویتامین در دوران بارداری منجر به بروز عفونتهای تنفسی هنگام تولد میشود.
- آووکادو: فولات موجود در این میوه بیشتر از سایر میوهها است. ضمن این که منبع بزرگی از ویتامین ث، ویتامین ب، ویتامین کا، فیبر، کولین، منیزیوم و پتاسیم نیز محسوب میشود. آووکادو همچنین سرشار از آهن است و به رفع تهوع هنگام بارداری نیز کمک میکند و منجر به تسکین گرفتگی عضلات پا که در بارداری شایع است، نیز میشود. ضمنا کولین موجود در این میوه برای رشد مغز و اعصاب کودک شما مفید است و از نقایص لوله عصبی و اختلال حافظه در سالهای بعد زندگی کودک جلوگیری میکند.
- لیمو: بسیاری از زنان باردار گزارش داده اند که با مصرف این میوه و یا نوشیدن لیموناد تهوعشان در دوران بارداری برطرف شده است. لیمو همچنین سرشار از ویتامین ث است که به تحریک دستگاه گوارش برای از بین بردن یبوست کمک میکند. البته از آنجا که مصرف لیمو سبب از بین رفتن مینای دندان میشود، توصیه به شستشوی دهان بعد از خوردن آن است.
- موز: یکی دیگر از منابع خوب پتاسیم است و سرشار از ویتامین ب 6، ویتامین ث و فیبر. در حدود نیمی از زنان طی بارداری یبوست را تجربه میکنند و آنهم به دلیل فشار رحم بر روده، نگرانی، اضطراب، یک رژیم غذایی کم فیبر، مصرف مکمل آهن. اضافه کردن موز به رژیم غذایی به دلیل این که سرشار از فیبر است، برای از بین بردن یبوست مفید است ضمن این که ویتامین ب 6 موجود در آن به رفع تهوع و استفراغ کمک میکند.
- توت: انواع توتها سرشار از کربوهیدرات، ویتامین ث، فیبر، فولات و همچنین مواد مغذی گیاهی مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانین است. اگر شما مبتلا به دیابت حاملگی هستید، مصرف این میوه که سرشار از کربوهیدراتهای مفید است، توصیه میشود.
- سیب: سرشار از فیبر و منبع خوب ویتامین آ، ویتامین ث و پتاسیم است. خوردن این میوه در دوران بارداری ممکن است کودک را در سالهای بعدی زندگی از ابتلا به آسم و آلرژی محافظت کند.
*وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي