به گزارش ایرنا از ساینس دیلی، این مطالعه 25 ساله که حاصل بررسی اطلاعات حدود 50هزار مرد 40 تا 75 ساله است، نشان میدهد رابطه مستقیمی بین رژیم غذایی و احتمال ابتلا به نقرس، به ویژه در مردان وجود دارد.
این مطالعات نشان میدهد رژیم غذایی DASH نقش مهمی در کنترل نقرس دارد. این رژیم غذایی به مصرف مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، محصولات لبنی کم چرب، روغن سبزیجات و حبوبات اشاره دارد و مصرف نوشیدنیهای شیرین و چربیهای اشباع شده را ممنوع میکند.
رژیم غذایی DASH، احتمال بروز انواع سرطان، سکته مغزی، بیماریهای قلبی، نارسایی قلبی، سنگ کلیه و دیابت را کاهش میدهد و یک راه موثر برای کاهش وزن است.
این رژیم غذایی از سال 2011 میلادی تاکنون، عنوان برترین رژیم غذایی را در پایگاه خبری U.S. News به خود اختصاص داده است و اکنون ارتباط آن با کاهش احتمال ابتلا به نقرس اثبات شده است.
اسید اوریک محصول زائدی است که از تجزیه برخی از مواد غذایی به خصوص پروتئینها در بدن تولید می شود. تصفیه اسید اوریک در بدن توسط کلیهها انجام میشود و این مایع مضر با ادرار دفع میشود؛ ولی زمانیکه مقدار آن زیاد باشد، فرآیند تصفیه و دفع با موفقیت انجام نمیشود و مقدار اضافی آن در بدن جمع میشود.
افزایش غلظت اسید اوریک خون در نهایت تبدیل به کریستالهای (دانههای بلوری ) اورات میشود که در اطراف مفاصل و بافتهای نرم تجمع مییابد. این کریستالهای سوزن شکل مسئول التهاب و علایم دردناک نقرس هستند. برخی از فاکتورها احتمال بروز این بیماری را افزایش میدهند. این علایم عبارتند از :
- داشتن سابقه خانوادگی نقرس
- اضافه وزن
- داشتن مشکلات کلیوی
- قرار گرفتن در معرض سرب
- نوشیدن الکل
- مصرف برخی داروها به خصوص دارویهای مدر یا نیاسین
نتایج این مطالعه در نشریه The BMJ منتشر شده است.