به گزارش خبرنگار مهر، یافتههای جدید نشان میدهد پلی فنولها، ترکیبات گیاهی طبیعی موجود در چای به شکل قابل توجهی موجب کاهش میزان گلوکز در بزرگسالانی شد که درست قبل از نوشیدن چای، نوشیدنی مملو از ساکاروز دریافت کرده بودند.
محققان ادعا میکنند مصرف چای به خنثی کردن افزایش میزان قندخون که با مصرف اسنکهای شیرین آغاز میشود کمک میکند.
دکتر تیم باند، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «بعد از آب، چای دومین نوشیدنی رایج در کل دنیاست و تحقیق جدید نشان میدهد که چقدر برای سلامت خوب است.»
وی در ادامه میافزاید: «ظاهراً این پلی فنولها موجب کاهش شاخص گلوکز نوشیدنیهای حاوی قند میشوند؛ شاخص گلوکز، توانایی نسبی مواد خوراکی کربوهیدرات در افزایش میزان گلوکز خون است.»
تیم تحقیق، تاثیرات نوشیدن چای را بر روی ۲۴ شرکت کننده که نیمی از آنها دارای میزان قند خون عادی و نیم دیگر مبتلا به علائم پیش دیابت بودند بررسی کرد.
روز قبل از هر آزمایش، از هردو گروه خواسته شد تا از هرگونه ورزش خودداری کرده و در حدمتوسط غذا بخورند و وعده غذایی شبشان حاوی میزان پایین قند باشد.
صبح روز بعد، نمونه خون افراد به هنگام ناشتا گرفته شد. به آنها نوشیدنی شیرین همراه با دوز بالا یا پایین پلی فنول چای یا دارونما داده شد. نمونههای خون بعدی ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ دقیقه بعد گرفته شد.
محققان این آزمایش را سه بار با فاصله یک هفتهای تکرار کردند. نتایج نشان داد هر دو دوز پلی فنول چای، توقف مشابه و قابل توجهی در افزایش قندخون نشان دادند.