به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان دانشگاه ناوارا اسپانیا، «مطالعه ما نشان میدهد رژیم غذایی گیاهی با کاهش چشمگیر خطر ابتلا به چاقی همراه است.»
این مطالعه شامل بیش از ۱۶ هزار فرد سالم و غیرچاق اسپانیایی بود که حداقل به مدت ۱۰ سال تحت نظر بودند. در طول این مدت در حدود ۶۰۰ نفر چاق شده بودند.
شرکتکنندگان در ابتدای مطالعه اطلاعات مربوط به رژیم غذاییشان را ارائه کردند. به شرکتکنندگان براساس مصرف مواد غذایی گیاهی نظیر سبزیجات، میوه، غلات، مغزیجات، روغن زیتون، حبوبات و سیب زمینی نمره داده شد.
همچنین به خاطر مصرف غذاهای حیوانی نظیر چربیهای حیوانی، لبنیات، تخم مرغ، ماهی و سایر غذاهای دریایی از آنها نمره کسر شد.
براساس نمرات کسب شده، شرکت کنندگان به یکی از ۵ گروه اختصاص داده شدند. هرچقدر نمره فرد بالاتر بود رژیم غذاییاش بیشتر متمایل به مصرف مواد غذایی گیاهی بود.
محققان دریافتند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان میوه و سبزیجات را مصرف میکردند، افرادی که بیشترین مصرف میوه و سبزیجات را داشتند ۴۳ درصد کمتر با ریسک چاقی مواجه بودند.
در مورد گروهی که بعد از گروه با بالاترین میزان مصرف میوه و سبزیجات بودند ریسک چاقی تا ۱۷ درصد کمتر بود.
محققان عنوان میکنند هرچقدر میزان مصرف میوه و سبزیجات بیشتر باشد احتمال چاقی کمتر است.