به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه ایالتی اوهایو موشهای نر را روزانه با رژیم غذایی حاوی ۱۰ درصد پودر گوجه فرنگی به مدت ۳۵ هفته تغذیه کردند، سپس آنها را در معرض نور ماوراءبنفش قرار دادند. آنها دریافتند این موشها در مقایسه با موشهايی که در رژیم غذاییشان گوجه فرنگی نبود، به طور میانگین ۵۰ درصد کاهش ایجاد تومورهای سرطان پوست را تجربه کردند.
جسیکا کاپراستون، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «فرضیه ما در مورد رابطه بین گوجه فرنگی و سرطان این است که کاروتنوئیدها، رنگدانههای ایجادکننده رنگ گوجه فرنگی، از پوست در مقابل آسیب ناشی از نور ماوراءبنفش حفاظت میکند.»
محققان دریافتند هیچ تفاوت چشمگیری در تعداد تومورها در موشهای ماده مشاهده نشد از این رو محققان تاکید دارند که باید به هنگام بررسی شیوههای متفاوت پیشگیرانه جنسیت را در نظر گرفت.
کاپراستون در ادامه میافزاید: «لیکوپن، کاروتنوئید اولیه موجود در گوجه فرنگی، موثرترین نوع آنتی اکسیدان این رنگدانههاست.»
به گفته وی، مواد غذایی دارو نیستند، اما مصرف آنها در طول عمر میتواند موجب تغییر احتمال ابتلا به برخی بیماریها شود.