مصرف گوجهفرنگی زیاد میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را بعد از 50 سالگی کاهش دهد.
نتایج پژوهشی که در Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism به چاپ رسیده است نشان میدهد گوجهفرنگی میزان هورمونهایی را که در سوخت و ساز و ابتلا به سرطان نقش دارند کاهش میدهد.
باید بدانید که گوجهفرنگی حاوی فیبرها، ویتامینها و آنتیاکسیدانهایی است که برای سلامتی مفید هستند.
لیکوپن جزو کاروتنوئیدهایی است که همان رنگدانهی قرمز گوجهفرنگی است. این آنتیاکسیدان از ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند سرطان پیشگیری میکند.
محققان آمریکایی روی تأثیر رژیم غذایی سرشار از لیکوپن و ایزوفلاونها روی خطر بروز سرطان سینه بررسیهایی انجام دادند. به این منظور روی 70 زن یائسه که در معرض سرطان سینه قرار داشتند مطالعات خود را شروع کردند.
گروهی از این افراد یک رژیم غذایی سرشار از گوجهفرنگی و گروه دوم تغذیهای سرشار از پروتئینهای سویا در پیش گرفتند.
بعد از چند هفته محققان میزان «ادیپوکین» خون شرکتکنندهها را اندازهگیری کردند. «ادیپوکینها» مولکولهایی هستند که نقش موثری در کنترل متابولیسم چربیها و قند دارند.
محققان مشاهده کردند میزان «ادیپونکتین» خون شرکتکنندههایی که رژیمی سرشار از گوجهفرنگی داشتهاند بیشتر است. ادیپونکتین نوعی ادیپوکین است که خواص ضد سرطانی دارد و جلوی رشد سلولهای سرطانی سینه را میگیرد.
محققان مشاهده کردند خانمهایی که وزن متناسبتری دارند و گوجهفرنگی بیشتری مصرف میکنند به مراتب کمتر در معرض این سرطان قرار میگیرند. آنها معتقدند که پیشگیری از چاقی و داشتن تغذیهی سرشار از گوجهفرنگی تأثیر زیادی در حفظ سلامت خانمهای یائسه دارد.
واقعیت این است که خطر ابتلا به سرطان سینه در خانمهای یائسهای که چاق هستند بیشتر است. توجه داشته باشید که نتایج همین پژوهش نشان میدهد که سویا چنین خاصیتی ندارد.
منبع: lanutrition