به گزارش خبرنگار مهر، چغندر منبع عالی فیبر، ویتامین C، منیزیم و فولات است و اگر به طور منظم مصرف شود میتواند سالها به طول عمر فرد بیفزاید. چغندر با داشتن خواص زیر موجب افزایش طول عمر میشود.
- تشدید کاهش وزن
چغندر در سم زدایی و کاهش وزن به شما کمک میکند چراکه فاقد چربی بوده و منبع غنی فیبرهای رژیمی است. این دو ویژگی با حفظ عملکرد مناسب رودهها و کاهش کلسترول با تجمع چربی مقابله میکنند. همچنین چغندر سرشار از منیزیم است، ماده معدنیای که از عملکرد مطلوب عضلات و اعصاب حمایت کرده و میتواند در کاهش وزن مناسب باشد.
- تقویت قدرت
مطالعات نشان میدهد افرادی که قبل از ورزش آب چغندر مینوشند تا ۱۶ درصد مدت زمان ورزششان طولانیتر خواهد بود. محققان معتقدند نیترات موجود در چغندر که تبدیل به اکسیدنیتریک میشود میتواند قدرت ورزشی را افزایش دهد.
- بهبود هضم
چغندر با تحریک اعصاب رودهها و افزاش توانایی بدن در هضم غذا، موجب بهبود گوارش میشود. یک فنجان چغندر حاوی ۳.۴ گرم فیبر است که آن را تبدیل به منبع خوب فیبر میکند.
- کاهش فشارخون
آب چغندر به شکل موثری موجب کاهش فشارخون در مردان میشود. در یک مطالعه مشخص شد کسانیکه نیم لیتر آب چغندر که شامل سه چهارم اب چغندر و یک چهارم آب سیب بود مصرف کرده بودند، شش ساعت بعد دارای فشار سیستولیک پایینتری بودند. مطالعات بیشتر نشان داد میزان کاهش فشارخون در مردان چشمگیرتر بود. محققان معتقدند میزان بالای نیترات موجود در چغندر موجب این تاثیرات مفید برای قلب میشود. بدن نیترات را به اکسید نیتریک تبدیل میکند. سپس اکسیدنیتریک موجب شل شدن عروق خونی شده و جریان اکسیژن و خون را افزایش میدهد و در نتیجه فشارخون کاهش مییابد.
- پیشگیری از سرطان
مواد مغذیای نظیر بتالین در چغندر عامل پیشگیرانه از سرطان هستند. مطالعات حیوانی نشان دادهاند چغندر مانع تشکیل مواد سرطانزا شده و تولید سلولهای ایمنی و آنزیمهای بدن کمک کننده به پیشرفت سرطان را افزایش میدهد.
- تقویت سلامت مغز
چغندر به عنوان غذای مغز تلقی میشود که تاثیرات زوال عقل و آلزایمر را کُند میکند. نوشیدن اب چغندر موجب افزایش جریان خون به مغز افراد مسن میشود که در نتیجه با روند پیشرفت زوال عقل مقابله میکند. رژیم غذایی سرشار از نیترات موجب افزایش جریان خون به ماده سفید لُب های پیشانی مغز میشود. این ناحیه از مغز با فساد تدریجی ناشی از زوال عقل و سایر اختلالات شناختی مرتبط است. فولیک اسید موجود در چغندر با پیشگیری از آسیب به هیپوکامپ که مرتبط با حافظه و یادگیری است، از مغز در مقابل آلزایمر محافظت میکند.