جواد علوی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: هدف طب سنتی ایران برای حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری است و تنظیم روش زندگی باید مطابق مزاج و خصوصیات ذاتی افراد باشد.
وی با بیان اینکه غذا خوردن آدابی دارد، گفت: یکی از آدابی که در غذا خوردن باید رعایت شود، این است که غذا را با اشتهای واقعی مصرف کنیم و قبل از اینکه افراد سیر شوندٰ از غذا خوردن دست بکشند البته مصرف غذا هنگامی باید باشد که غذای قبلی که قبلا خورده شده، به طور کامل هضم شده باشد.
این کارشناس طب سنتی افزود: سکون و آرامش بعد از مصرف غذا به هضم غذا کمک میکند البته چند قدم راه رفتن بعد از غذا موجب میشود که غذا در قعر معده قرار گیرد و برای هضم بهتر آماده میشود چرا که حرارت معده در قسمت انتهایی معده بیشتر است.
علوی ادامه داد: زیاد غذا خوردن موجب فساد غذا در معده میشود همچنین افراد زمانی که گرسنه میشوند، غذا مصرف کنند چرا که اگر غذا خوردن تاخیر بیافتد، موجب ریختن صفرا و مواد نامناسب به معده شده و افراد از در هم خوری پرهیز کنند چرا که موجب سوءهضم میشود و غذاهای دیر هضم و زود هضم با یکدیگر مخلوط مصرف نشود.
وی اضافه کرد: وقتی معده خوب کار کند، هضم نیز بهتر صورت میگیرد همچنین افراد از مصرف غذای طبع سرد مانند سیب زمینی در وعده شام پرهیز کنند، چرا که هنگام بیدار شدن احساس کسل بودن و بی حالی میکند.
این کارشناس طب سنتی عنوان کرد: زیاده روی در مصرف هر کدام از غذاها منجر به بروز عوارضی در بدن میشود به عنوان مثال مصرف بیش از حد ترشیها موجب ضعف و لاغری شده و به سیستم عصبی ضرر وارد میکند و مصرف غذاهای شور موجب لاغری و بروز خشکی در بدن میشود و غذاهای بیمزه کاهش اشتها را در بر دارد.
علوی اضافه کرد: فعالیتهای جسمانی باید به اندازه کافی باشد چرا که حرکت و فعالیتهای بدنی به سلامت افراد کمک میکند و فعالیتهای بدنی باید مطابق با توان شخص باشد همچنین پیاده روی یکی از بهترین ورزشها است.