به گزارش خبرنگار مهر، مطالعات نشان میدهد پروتئین موجود در شیر گاو دلیل نامناسب بودن این نوشیدنی برای اطفال است چراکه آنها توانایی تحمل آن را ندارند. تغذیه نوزاد با شیرگاو قبل از یک سالگی موجب بروز بیماریهای آلرژیک در آنان میشود.
گفته میشود کودکانی که با شیر مادرشان تغذیه نمیشوند نیاز به یک جایگزین مغذی دارند. اما متخصصان اطفال عنوان میکنند که اگر نوزاد در سنین ابتدایی با شیر گاو تغذیه شود، بعدها با میزان بالای کمبود آهن و در نتیجه با آنمی (کم خونی) مواجه خواهد بود.
همچنین به گفته محققان، شیر گاو ممکن است به کلیه نارس نوزاد فشار آورده و مشکلاتی هم در روند هضم ایجاد کند.
محققان عنوان میکنند در نتیجه یک یا چند پروتئین موجود در شیر گاو، واکنش نامطلوب سیستم ایمنی بدن نوزاد موجب بروز آلرژی میشود.
این علائم مختلف بوده و بر بسیاری اعضای بدن نظیر پوست، سیستم گوارش یا مجاری تنفسی تاثیر گذاشته و احتمالا موجب خارش پوست، اگزما، حالت تهوع، اسهال، قولنج روده، خس خس سینه یا گریه بیش از اندازه زیاد میشود.
در سطح جهان میزان شیوع آلرژی به شیرگاو ۳ تا ۵ درصد است.