به گزارش همشهري آنلاين، متن کامل پیام سيد حسن هاشمي به شرح زیر است:
امروزه یکی از مهمترین راهبردهای علمی برای بهبود نتایج درمانی بیماران نیازمند به دریافت خون یا فرآوردههای سلولی، «مدیریت خون بیمار» است. همچنین بهره گیری از داروها، تجهیزات و فنآوریهای نوین دانش تزریق خون، سیاست درمانهای جایگزین به منظور جبران نیاز بیماران به خون و فرآوردههای آن را دچار تحولی بنیادین کرده است.
از سوی دیگر در پیشرفته ترین نظام های سلامت نیز علی رغم برخورداری از روزآمدترین فن آوری های طب انتقال خون، بسیاری از واکنشهای پس از تزریق خون یا فرآوردههای آن، همچنان چالش مهم متخصصین این حوزه میباشد؛ در این زمینه میتوان به احتمال بروز بیماریهای قابل انتقال از راه خون، تب، واکنشهای آلرژیک واکنشهای ایمونولوژیک و همچنین عوارض ناشی از خطاهای انسانی در تزریق اشاره کرد.
شواهد علمی ثابت کرده است که آزمایشهای تشخیصی شمارش سلولهای خونی و تعیین غلظت هموگلوبین خون بیماران پیش از اعمال جراحی، مدیریت هموستاز بیماران حین جراحیها، کنترل خونریزیهای حین و پس از اعمال جراحی و بکارگیری دیگر روشهای درمانی جایگزین، از مهمترین راهبردهایی هستند که میتوانند در سیاستهای مدیریت خون بیماران مورد توجه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی قرار بگیرند. این اقدامات، ضمن کاهش خطرات احتمالی عوارض پس از تزریق، زمان بستری شدن بیماران و خطر ابتلا به عفونتهای بیمارستانی را کاهش داده، هزینههای درمانی بیماران را منطقیتر کرده و هزینه اثربخشی اقدامات درمانی را نیز بهبود میبخشد.
در این عرصه افزایش دانش و آگاهی بیماران نیز راهبرد مهم دیگری است که میتواند به منطقی شدن مطالبات بیماران در بکارگیری روشهای جبرانی در درمان جایگزین دریافت خون و فرآوردههای سلولی آن کمک کند.
اکنون که در نظامهای درمانی پیشرفته دنیا، کاربرد موثرتر خون در بالین بیمار و کاهش مصرف و مدیریت بهینه آن در دستور کار سازمانهای انتقال خون و مراکز درمانی قرار گرفته، نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران مفتخر خواهد بود ضمن گرامیداشت هفته اطلاع رسانی مدیریت خون بیمار (۶ تا ۱۰ نوامبر ۲۰۱۷ مصادف با ۱۵ تا ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۶) همسو با دیگر کشورها، عزم و تلاش خود را در راستای استقرار کامل رویکرد «مدیریت خون بیمار» به کار گیرد. بدون شک، مدیریت نیاز منطقی بیماران به تزریق خون و فرآوردههای آن و نیز هزینه درمان بیماران، یکی از مهمترین راهبردهای استقرار کامل طرح تحول نظام سلامت در دولت دوازدهم خواهد بود.
با توجه به پیشرفتهای روزافزون در زمینه فن آوری دستگاههای تشخیصی - درمانی و تولید محصولات دارویی کشور، انتظار دارم همکاران محترم، اعم از متخصصان، جراحان، پزشکان، پرستاران، ماماها، پرسنل درمانی و دانشجویان رشتههای مختلف علوم پزشکی و همچنین مدیران و کارشناسان سازمانهای بیمه گر، زمینه فرهنگسازی و گسترش «مدیریت خون بیمار» را فراهم كنند و با استقرار کامل رویکردهای درمانی بی نیاز از انتقال خون و تقویت انگیزههای اجرای کامل راهبرد «مدیریت خون بیمار» شاهد کاهش بار مخاطرات مربوط به درمان از طریق انتقال خون و فرآوردههای آن، کاهش میزان مرگ و میر بیماران و بهبود کیفیت و کمیت ذخایر و منابع ملی خون در طرح تحول نظام سلامت کشور باشیم.