به گزارش بیبیسی پژوهشگران بریتانیایی معتقدند که خواص ضد باکتریایی ترکیبات بهدستآمده از موسیر میتواند اثرات درمانهای آنتیبیوتیکی موجود بر ضد سل را افزایش دهد.
به گفته این پژوهشگران این یافته ممکن است به مقابله با سل مقاوم به دارو که ۴۹۰۰۰۰ نفر را در سال ۲۰۱۶ مبتلا کرد، یاری برساند.
اما آنان میگویند هنوز در مراحل اولیه کارشان هستند و لازم است کارازماییهای بالینی بر روی انسانها در ادامه انجام شود.
در این بررسی که بهوسیله بخش علوم زیستشناختی بیربک در دانشگاه لندن و یونیورسیتی کالج لندن انجام شد، پژوهشگران اثرات چهار مولکول متفاوت بهدستآمده از موسیر را که آشپزی ایرانی یک جزء اساسی است، آزمایش کردند.
آنان دریافتند که هر چهار مولکول باعث کاهش بسیاری در مقدار باکتریها در سل مقاوم به چند دارو میشوند و مؤثرترین این مولکولها رشد باکتریهای سل جداشده را بیش از ۹۹.۹ درصد کاهش داد.
این گروه پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که استفاده از این ترکیبات شیمیایی در همراهی با آنتیبیوتیکهای موجود به مقابله با گونههایی از سل که به داروهای ضد باکتریایی مقاوم شدهاند، کمک میکند.
باوجود تلاش هماهنگ جهانی برای پیشگیری از انتشار سل، حدود ۱۰ میلیون مورد جدید سل و دو میلیون مرگ ناشی از آن در سال ۲۰۱۶ گزارش شد.
به گفته این پژوهشگران ترکیبات طبیعی بهدستآمده از گیاهان و میکروبها توان بالقوه بسیاری برای تبدیلشدن به منبع آنتیبیوتیکهای جدید دراند.
پژوهشگران امیدوارند این مولکولها که مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفتند، در آینده با آنتیبیوتیکهای موجود ترکیب شوند تا داروهای ضد سل جدید ایجاد شود.
نتایج این پژوهش در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است.