شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۰
۰ نفر

همشهری آنلاین؛ یک بررسی جدید نشان می‌دهد که موسیر می‌تواند به مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی در مبتلایان به سل کمک کند.

Persian shallot

به گزارش بی‌بی‌سی پژوهشگران بریتانیایی معتقدند که خواص ضد باکتریایی ترکیبات به‌دست‌آمده از موسیر می‌تواند اثرات درمان‌های آنتی‌بیوتیکی موجود بر ضد سل را افزایش دهد.

به گفته این پژوهشگران این یافته ممکن است به مقابله با سل مقاوم به دارو که ۴۹۰۰۰۰ نفر را در سال ۲۰۱۶ مبتلا کرد، یاری برساند.

اما آنان می‌گویند هنوز در مراحل اولیه کارشان هستند و لازم است کارازمایی‌های بالینی بر روی انسان‌ها در ادامه انجام شود.

در این بررسی که به‌وسیله بخش علوم زیست‌شناختی بیربک در دانشگاه لندن و یونیورسیتی کالج لندن انجام شد، پژوهشگران اثرات چهار مولکول متفاوت به‌دست‌آمده از موسیر را که آشپزی ایرانی یک جزء اساسی است، آزمایش کردند.

آنان دریافتند که هر چهار مولکول باعث کاهش بسیاری در مقدار باکتری‌ها در سل مقاوم به چند دارو می‌شوند و مؤثرترین این مولکول‌ها رشد باکتری‌های سل جداشده را بیش از ۹۹.۹ درصد کاهش داد.

این گروه پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که استفاده از این ترکیبات شیمیایی در همراهی با آنتی‌بیوتیک‌های موجود به مقابله با گونه‌هایی از سل که به داروهای ضد باکتریایی مقاوم شده‌اند، کمک می‌کند.

باوجود تلاش هماهنگ جهانی برای پیشگیری از انتشار سل، حدود ۱۰ میلیون مورد جدید سل و دو میلیون مرگ ناشی از آن در سال ۲۰۱۶ گزارش شد.

به گفته این پژوهشگران ترکیبات طبیعی به‌دست‌آمده از گیاهان و میکروب‌ها توان بالقوه بسیاری برای تبدیل‌شدن به منبع آنتی‌بیوتیک‌های جدید دراند.

پژوهشگران امیدوارند این مولکول‌ها که مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفتند، در آینده با آنتی‌بیوتیک‌های موجود ترکیب شوند تا داروهای ضد سل جدید ایجاد شود.

نتایج این پژوهش در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است.

کد خبر 396552

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha