به گزارش خبرگزاری مهر، احمد دلبری در خصوص اضطراب و استرس در دوره سالمندی و بازنشستگی گفت: اضطراب و استرس، جزء جداییناپذیر زندگی امروزه است؛ اما در صورتی که این اضطراب تداوم پیدا کند و مقدار آن زیاد شود میتواند سالمندان را فرسوده و آسیب پذیر کند.
وی ادامه داد: از علت اصلی اضطراب و استرس در دوران بازنشستگی میتوانیم به تنهایی و انزوای حاصل از مرگ همسر، دوستان و همچنین ترک فرزندان از خانه اشاره کنیم.
این متخصص طب سالمندان در ادامه افزود: بیماریهای مزمن و کاهش توانایی جسمی افراد در دوران سالمندی؛ اختلال در خواب؛ مراقبت از همسر بیمار؛ تغییر شرایط و محل زندگی؛ ترس از وابستگی به دیگران؛ ترس از مرگ و حمایت نشدن از دیگر عواملی است که باعث ایجاد اضطراب و استرس افراد در دوران بازنشستگی میشود.
وی در ادامه به علائم استرس در بازنشستگان اشاره و بیان کرد: افزایش فشار خون، تپش قلب، تندی تنفس، تعریق و سردی دستها، خستگی، اختلال در خواب، کابوسهای شبانه، کاهش تمرکز، حواس پرتی، افسردگی و در بعضی مواقع پرخاشگری و همچنین علائم گوارشی و تکرر ادرار را میتوانیم از عوامل استرس نام ببریم.
دلبری در خصوص راههای مقابله با استرس و اضطراب تاکید کرد: یکی از راههای مقابله با استرس، برقراری ارتباط با خداست؛ راز و نیاز با پروردگار اثر آرام بخش بسیار در افراد مضطرب ایجاد میکند. کمک به اعضای خانواده و اطرافیان، صحبت درباره مشکلات و نگرانیها با خانواده و دوستان؛ به کاری مشغول شدن در مواقع استرس. به طور مثال مشغول شدن به امور خانهداری یا فعالیتهای خیرخواهانه و انسان دوستانه، از راههای مقابله با اضطراب است.
این متخصص طب سالمندان تصریح کرد: سالمندان میتوانند با اعضای خانواده به خصوص نوهها ارتباط برقرار کنند. از نوههایشان نگهداری کنند. به موسیقی گوش بدهند و برنامههای تلویزیونی را تماشا کنند. فعالیتهای ورزشی به کاهش استرس، کمک بسیار میکند. خواب کافی و با کیفیت نیز بسیار کمک کننده است.
احمد دلبری، در گفتگو با رادیو سلامت در پایان اظهارداشت: بعضی سالمندان به علت کم خوابی، دچار بیقراری و استرس میشوند که توصیه میشود حتما برای رفع این مشکل به پزشک معالج مراجعه کنند.