به گزارش خبرنگار مهر، محققان موسسه سلامت عمومی نروژ عنوان میکنند زنانی که در طول بارداری کافئین بیشتری مصرف کرده باشند کودکشان ۶۶ درصد بیشتر با اضافه وزن نسبی مواجه است.
«النی پاپادوپولو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «نتایج نشان میدهد باید مصرف کافئین در طول بارداری به کمتر از ۲۰۰ میلیگرم در روز محدود شود. این میزان کافئین معادل ۲ تا ۳ فنجان قهوه تلخ است.»
وی در ادامه میافزاید: «ما همچنین به وجود این رابطه در مورد مصرف کافئین کمتر از ۲۰۰ میلیگرم هم پی بردیم.»
محققان تاکید میکنند که کافئین فقط مربوط به قهوه نمیشود و در نوشابه و نوشیدنیهای انرژیزا هم وجود دارد.
در این مطالعه حدود ۵۱ هزار زن و نوزادشان مورد مطالعه قرار گرفتند. محققان دریافتند مصرف متوسط کافئین در طول بارداری با ۱۵ درصد ریسک بالاتر اضافه وزن در کودک تا سن ۸ سالگی همراه بود. همچنین مصرف بالا کافئین با ۳۰ درصد ریسک بالاتر اضافه وزن مرتبط بود.
به گفته محققان، مصرف کافئین مادر در زمان بارداری ممکن است مسیر افزایش کلی وزن کودک را از زمان تولد تا ۸ سال تغییر دهد.
منابع حاوی کافئین شامل قهوه، چای سیاه، نوشابههای کافئین دار، نوشابههای انرژیزا، شکلات، شیرشکلات، دسرها، کیکها و آب نباتها هستند.