بسیاری از گونههای این باکتری بیخطر هستند، اما برخی از آنها میتوانند باعث بیماری ازجمله اسهال، عفونت مجرای ادراری، بیماری تنفسی و ذاتالریه شوند.
برخی از گونههای ای کولای سمی به نام شیگا تولید میکنند که هرسال باعث شمار زیادی از موارد بیماری و بستری شدن افراد میشود. سالمندان، کودکان کمسن و افرادی که دستگاه ایمنی بدنشان مختل شده است، حساسیت بیشتری به عفونت دارند.
برای پیشگیری از عفونت با ای کولای به این نکات توجه کنید:
- شستن دستها به طور کامل پس از استفاده از دستشویی یا عوض کردن پوشکها یا پیش از آماده کردن یا خوردن غذا.
- شستن دستها پس از تماس با حیوانات یا فضولات حیوانات.
- استفاده از دماسنج آشپزی برای اطمینان از اینکه غذاها در دمای مناسب پخته میشوند.
- پاک نگهداشتن هر شیئی که وارد دهان کودکان کمسن میشود.
- پرهیز از مصرف فراوردههای لبنی و آبمیوههای پاستوریزه نشده.
- پرهیز از خوردن آب از دریاچهها، حوضچهها، جویبارها، استخرهای شنا و حوضهای خانگی.