به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه مانیتوبا کانادا عنوان میکنند ترکیب منحصربه فرد قندهای پیچیده در شیر سینه از آلرژیهای غذایی در دوران کودکی پیشگیری میکند.
الیگوساکاریدهای شیر انسان (HMO) مولکولهای قند با ساختار پیچیدهای هستند که در شیر سینه انسان وجود دارند و بعد از لاکتوز (نوعی قند متفاوت) و چربی، سومین ماده جامد فراوان در شیر انسان هستند.
در حقیقت آنها توسط نوزاد قابل هضم نیستند، اما به عنوان پروبیوتیکی برای کمک به هدایت رشد میکروبیومهای روده نوزاد که عامل موثر کلیدی در بیماری آلرژیک است، عمل میکنند.
در این مطالعه، تست پوست در یک سالگی نشان داد نوزادان تغذیه شده با شیر سینه حساسیتی به مواد آلرژیک غذایی نشان ندادند.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که نوزادان تغذیه شده با شیر مادر در معرض ریسک کمتر انواع مشکلات پزشکی نظیر خس خس سینه، عفونتها، آسم و چاقی قرار دارند.
در این مطالعه، تیم تحقیق نمونههای شیر و دادههای مربوط به ۴۲۱ نوزاد و مادر را بررسی کردند.
ترکیب HMOها در شیر سینه متغیر بوده و از طریق فاکتورهای نظیر مرحله شیردهی، سن بارداری، سلامت مادر، نژاد، موقعیت جغرافیایی و ویژگی شیر سینه تعیین میشود.