به گزارش خبرنگار مهر، «دژنراسیون ماکولا» بیماری مرتبط با افزایش سن است که موجب از بین رفتن بینایی در مرکز میدان دید میشود.
نتایج محققان دانشگاه سیدنی استرالیا نشان داد افرادی که حداقل یک وعده در روز پرتقال مصرف می کنند بیش از ۶۰ درصد با کاهش ریسک ابتلا به دژنراسیون ماکولا در سنین بالا روبرو هستند.
این تاثیر پرتقال ناشی از وجود فلاوونوئیدها در این میوه است که به پیشگیری از نابینایی کمک میکند.
فلاوونوئیدها آنتیاکسیدهای قویای هستند که در اکثر میوهها و سبزیجات یافت شده و دارای فواید مهم ضدالتهابی برای سیستم ایمنی هستند.
«بامینی گوپیناث»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما متوجه شدیم افرادی که حداقل یک پرتقال در روز مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که اصلا پرتقال نمیخورند، کمتر در معرض خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا قرار دارند.»
وی در ادامه میافزاید: «حتی به نظر میرسد مصرف یک بار پرتقال در هفته هم دارای فواید قابل توجهی است.»
در این مطالعه، تیم تحقیق با بیش از ۲۰۰۰ فرد بالا ۵۰ سال گفتگو کرده و در طول یک دوره ۱۵ ساله، وضعیتشان را تحت نظر داشت.
به گفته گوپیناث، در مطالعات قبلی عمدتا محققان بر تاثیرات مواد مغذی نظیر ویتامین های C، E و A بر چشمها تمرکز کرده بودند.
در این مطالعه، محققان به بررسی سایر مواد خوراکی حاوی فلاوونوئیدها نظیر سیب و چای نیز پرداختند. اما به وجود هیچ رابطهای بین سایر منابع و حفاظت از چشمها در مقابل بیماری پی نبردند.
سن قویترین فاکتور پرخطر بروز بیماری دژنراسیون ماکولا است و عمدتا این بیماری بعد از سن ۵۰ سالگی اتفاق میافتد. درحال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد.