دوشنبه ۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان استرالیایی موفق شدند با استفاده از پوست پرتقال راه‌حلی برای رفع آلودگی جیوه که از مشکل‌سازترین آلاینده‌ها در محیط زیست است، بیابند.

مقابله با آلودگی جیوه با پوست پرتقال

به گزارش ایرنا، محققان دانشگاه فلیندرز استرالیا یک ماده جدید کم‌هزینه و غیرسمی از پسماند صنعتی و پوست پرتقال ساخته‌اند که می‌تواند مشکل آلودگی جیوه را برطرف سازد.

این ماده جدید که یک پلیمر است، از گوگرد و لیمونن ساخته می‌شود.

در حالی که هر سال میلیون‌ها تن گوگرد از صنایع نفت و گاز تولید می‌شود، هزاران تن لیمونن نیز که به اندازه زیادی در پوست پرتقال وجود دارد، توسط صنعت مرکبات تولید می‌شود. به عبارت دیگر با این راه‌حل، از یک پسماند طبیعی برای مبارزه با یک پسماند صنعتی استفاده می‌شود.

جاستین چالکر محقق مواد می‌گوید: این پلیمر جدید نه تنها برای حل مشکل آلودگی جیوه خوب است بلکه یک امتیاز افزوده زیست محیطی نیز دارد.

ساخت این پلیمر کم‌هزینه است و به طور موثر موجب از بین بردن جیوه و سایر فلزات سنگین از آب می‌شود.

از این پلیمر می‌توان در خطوط لوله فاضلاب استفاده کرد؛ همچنین این پلیمر پتانسیل استفاده در واحدهای بزرگ آب را برای مبارزه با نشت‌های شیمیایی دارد.

از سوی دیگر از آنجا که این پلیمر در زمان جذب جیوه به رنگ زرد درمی‌آید، می‌توان از آن برای آزمایش آلودگی جیوه استفاده کرد.

جیوه که سنگین و کاملا سمی است، یکی از سخت‌ترین آلودگی‌ها در محیط زیست محسوب می‌شود.

جیوه ناشی از نیروگاه‌های زغال سنگ و عملیات استخراج معدن، پس از نفوذ به خاک و دریا و آلوده کردن ماهی‌ها و گیاهان، به مقدار زیاد وارد چرخه غذایی می‌شود.

همچنین جیوه به آسانی از طریق پوست جذب می‌شود و انسان می‌تواند به سادگی از طریق حضور در محل‌های آلوده، تنفس هوای آلوده و یا مصرف گوشت آلوده، در معرض خطرات حاصل از آن قرار گیرد.

مسمومیت با جیوه می‌تواند به مغز، کلیه‌ها، ریه و سیستم عصبی آسیب برساند. زنان باردار و کودکان به ویژه در برابر اثرات منفی جیوه برای بهداشت و سلامت آسیب‌پذیر هستند.

محققان می‌گویند، آلودگی جیوه مناطق زیادی را در جهان درگیر کرده و بر منابع آب و غذایی اثر گذاشته است، به طوری که ضرورتی جدی برای ابداع یک روش موثر و باصرفه به منظور از بین بردن این آلودگی وجود دارد.

جزئیات تولید پلیمر جدید با استفاده از پوست پرتقال در مجله Angewandte Chemie International Edition منتشر شده است.

کد خبر 311579

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha