به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی علمی و پزشکی ساینس دیلی، براساس یافتههای این مطالعه، افرادی که به دلیل یک دوره شدید بیماری بستری شده اند، سه برابر بیشتر از افرادی که سابقه ای جدی از هر نوع اختلال روانی نداشته اند گوشتهای فراوری شده محتوی نیترات مصرف کرده اند.
براساس این گزارش، آزمایش روی نمونههای حیوانی نیز نشان داد فقط چند هفته بعد از مصرف مواد حاوی نیترات، این نمونهها علائم بیشتری از بیماری شیدایی از جمله بیش فعالی را دارند.
عوامل ژنتیکی و محیطی با بیماری شیدایی مرتبط است با این حال نتوانسته اند دلیل اصلی ابتلا به بیماری را توضیح دهند و محققان به شدت به دنبال عوامل محیطی مانند رژیم غذایی هستند که در شدت و کاهش آن نقش دارد.
رابرت یالکین(Robert Yolken) پزشک و استاد دانشگاه جان هاپکینز و محقق ارشد این مطالعه میگوید: تحقیقات آتی میتواند منجر به دست یافتن به رژیمهایی شود که شدت دورههای بیماری را در افراد مبتلا به آن و بیماری دوقطبی کاهش دهد.
بیماری شیدایی که با علائمی همچون بیخوابی، بیش فعالی و احساس سرخوشی شناسایی میشود، با افزایش انرژی و سرخوشی در فرد همراه است و چند هفته به طول میانجامد و معمولا در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی مشاهده میشود اما احتمال دارد در افراد مبتلا به شیزوفرنی نیز دیده شود.
حالات شیدایی میتواند باعث رفتارهای مخاطره آمیز از جمله توهم شدید در افراد شود، به این دلیل بسیاری از بیمارانی که نوع شدیدی از آن را بروز میدهند در بیمارستان بستری میشوند.
یالکین و همکارانش در بازه ای یک دهه ای از سال 2007 تا 2017، مطالعه پیوسته ای را انجام داده و دادههای مرتبط با سلامت و بهداشت، رژیم غذایی و خصوصیات جمعیت شناختی یک هزار و 101 نفر افراد 18 تا 65 سال مبتلا به اختلالات روانشناختی و افراد سالم را گردآورده و تحلیل کرده اند.
نزدیک به 55 درصد مشارکتکنندگان در این طرح زن، 55 درصد از نژاد قفقازی و 36 درصد افراد رنگین پوست بودند.
افراد مبتلا به اختلالات روانی از میان بیمارانی انتخاب شدند که در بیمارستان «شپرد پرد» در بالتیمور آمریکا دورههای درمانی را طی میکردند. افراد سالم در این مطالعه نیز با استفاده از اعلام فراخوان در دانشگاهها و تاسیسات بهداشتی و درمانی محلی برگزیده شده اند.
تحقیق در مورد سوابق آنها در سال های 2007 تا 2017 نشان داد افرادی که به دلیل بیماری شیدایی بستری شده اند، به طور تقریبی سه و نیم برابر بیشتر از افراد بدون سابقه اختلال روانی گوشت فراوری شده مصرف کرده اند.
یالکین میگوید: ما رژیمهای غذایی متفاوتی را بررسی کردیم و گوشتهای فراوری شده به طور خاص تاثیر مشخصی داشت. نیترات از مدتها پیش در گوشتهای فراوری شده استفاده شده و تحقیقات نشان داده همچنین با ابتلا به بعضی سرطانها و بیماریهای مغزی و روانی مرتبط است.
یافتههای این تحقیق در نشریه روانشناسی مولکولی نیز به تفصیل منتشر شده است.