به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه وارویک بریتانیا دریافتند قند موجب بهبود حافظه در افراد مسن میشود و انگیزه بیشتری به آنها برای انجام فعالیتهای دشوار میبخشد.
محققان در این مطالعه، به افراد جوان (۱۸ تا ۲۷ سال) و افراد مسن (۶۵ تا ۸۲ سال) نوشیدنی حاوی مقدار کمی گلوکز داده و از آنها خواستند مهارتهای گوناگون حافظه را انجام دهند. به سایر شرکتکنندگان دارونما، نوشیدنی حاوی شیرین کنندههای مصنوعی، داده شد.
سپس آنها میزان مشارکت افراد را در مهارتهای انجام شده، امتیازشان در زمینه حافظه، خلق و خو، و درکشان از تلاش را ارزیابی کردند.
آنها دریافتند افزایش انرژی از طریق نوشیدنی گلوکز در مقایسه با نوشیدنی حاوی شیرینی مصنوعی، هم به افراد جوان و هم به سالمندان برای تلاش بیشتر کمک کرد.
البته در افراد جوان گروه نوشیدنی گلوکز، بهبودی در خلق و خو یا عملکرد حافظهشان مشاهده نشد.
اما در مقایسه با گروه قند مصنوعی، در افراد مسنی که نوشیدنی گلوکز مصرف کردند حافظه به شکل قابل توجهی بهبود یافته و خلق و خو مثبتتری داشتند.
محققان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که قابلیت دسترسی کوتاه مدت به انرژی به شکل افزایش میزان قندخون میتواند فاکتور مهمی در ایجاد انگیزه در افراد مسن برای انجام یک کار با بالاترین توانایی باشد.