به گزارش خبرنگار مهر، نمک مادهای مهم برای تمامی غذاها در سراسر دنیاست که طعم خوبی به غذاها میدهد. اما غالبا مصرف نمک به خاطر اضافه وزن، افزایش ریسک فشارخون بالا، اسیدی شدن و غیره منع میشود.
مطالعه اخیر محققان دانشگاه اونتاریو کانادا نشان داده است نباید بیش از اندازه از مصرف نمک پرهیز کرد. میزان کم سدیم منجر به افزایش ریسک بیماریهای قلبی و سکته نمیشود.
این مطالعه با ۹۴ هزار شرکت کننده از سراسر دنیا انجام شده است. نتایج نشان داد در مورد اکثر افرادی که نمک مصرف میکردند ریسک بیماریهای قلبی افزایش نیافت، مگر در مورد کسانی که بیش از ۵ گرم نمک در روز مصرف میکردند.
پنج گرم نمک در روز معادل دو و نیم قاشق چایخوری نمک است. از این رو افرادی که بیش از این مقدار نمک در روز مصرف میکنند باید در انتظار بیماری قلبی باشند.
محققان تاکید میکنند با افزایش مصرف روزانه میوه و سبزیجات، محصولات لبنی، سیب زمینی و سایر مواد خوراکی سرشار از پتاسیم میتوان تاثیرات منفی نمک را کاهش داد.
«اندرو منته»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «اگر چه سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی، مصرف کمتر از ۲ گرم نمک در روز را توصیه میکند اما شواهد علمی نشان میدهد افرادی که این میزان نمک مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که نمک مصرف نمیکنند از سلامت بهتری برخوردار هستند.»