به گزارش خبرنگار مهر، یافتهها نشان میدهد موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی سرشار از I۳C (indole-۳-carbinol) که به هنگام هضم سبزیجاتی نظیر بروکلی و کلم تولید میشود، از التهاب روده و سرطان روده بزرگ در امان بودند چراکه I۳C موجب فعال شدن پروتئینی موسوم به AhR (گیرنده آریل هیدروکربن) میشود.
AhR به عنوان یک سنسور محیطی عمل کرده و سیگنالها را به سلولهای ایمنی و سلولهای اپیتلیال در لایه مخاطی روده منتقل میکند و از ما در مقابل واکنشهای التهابی میلیاردها باکتری ساکن در روده حفاظت میکند.
در این مطالعه، زمانی که موشهای اصلاح ژنتیکی شده با رژیم غذایی سرشار از I۳C تغذیه شدند، مبتلا به التهاب یا سرطان نشدند. موشهای اصلاح شده ژنتیکی قادر به تولید یا فعال سازی AhR در رودههایشان نیستند.
«آمینا متیدجی»، سرپرست تیم تحقیق از موسسه فرانسیس کریک بریتانیا، در این باره میگوید: «ما مشاهده کردیم حتی موشهای که سرطانشان پیشرفت کرده بود وقتی با رژیم غذایی سرشار از I۳C تغذیه شدند، در نهایت تومورهایشان کمتر شد.»
همچنین محققان دریافتند موشهای عادی تغذیه شده با رژیم غذایی استاندارد یا رژیم غذایی سرشار از I۳C مبتلا به تومور نشدند، اما موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی کنترل تصفیه شده در مدت ۱۰ هفته مبتلا به تومور روده شدند.
رژیم غذایی کنترل تصفیه شده حاوی ترکیب دقیقی از کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها و فیبرهای غنی شده با ویتامینها و مواد معدنی بود، اما میزان مواد شیمیایی تحریک کننده AhR کمتری داشت.
محققان اذعان میکنند: «این نتایج نشان میدهد حتی بدون فاکتورهای پرخطر ژنتیکی، رژیم غذایی خالی از سبزیجات میتواند منجر به سرطان روده بزرگ شود.»