به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه هاروارد در این مطالعه بیش از ۱۵ هزار نفر را در آمریکا به طورمیانگین به مدت ۲۵ سال تحت نظر داشتند و دریافتند رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات (کمتر از ۴۰ درصد کالری حاصل از کربوهیدراتها) و رژیمهای غذایی با کربوهیدرات بالا (بیش از ۷۰ درصد کالری) با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط بودند.
اما آنها دریافتند مصرف به اندازه و متعادل کربوهیدراتها (۵۰ تا ۵۵ درصد کالری) با کمترین ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است.
طبق برآورد محققان، از سن ۵۰ سال به بعد، افرادی که رژیم غذایی با میزان متوسط کربوهیدرات را دارند ۳۳ سال دیگر هم زنده میمانند، که این رقم ۴ سال طولانیتر از افراد دارای رژیم غذایی کم کربوهیدرات و یک سال طولانیتر از افراد دارای رژیم غذایی پُرکربوهیدرات است.
محققان همچنین دادههای مربوط به بیش از ۴۳۲ هزار نفر از بیش از ۲۰ کشور دنیا را بررسی کردند و دریافتند افراد دارای رژیم غذایی حاوی میزان زیاد و کم کربوهیدرات در مقایسه با افراد دارای رژیم غذایی با میزان متوسط کربوهیدرات، میانگین سنی کوتاهتری داشتند.
مهمترین منابع کربوهیدراتها شامل برنج قهوهای، جو دوسر، آرد کامل گندم، حبوبات، مغزیجات آجیلی، میوههایي نظیر سیب، موز و هندوانه، سبزیجاتی نظیر سیب زمینی، هویج، و چغندر هستند.