به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا کریمیفرد در آستانه برگزاری هشتمین سمینار جامعه اپتومتری ایران، اظهارداشت: هشتمین سمینار جامعه اپتومتری ایران از ۱۹ تا ۲۰ مهر ۹۷ مصادف با روز جهانی بینایی به همت جامعه اپتومتری ایران و همکاری انجمن علمی اپتومتری ایران با شعار پیشگیری بهترین روش درمان و بینایی سالمتر، زندگی بهتر به مدت دو روز در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
وی با عنوان این مطلب که اپتومتریست ها در خط مقدم سلامت بینایی افراد قرار دارند، افزود: شرکت فعال اپتومتریستها در طرح تشخیص تنبلی چشم که آبان هر سال اجرا میشود، حدود ۹۰ درصد جمعیت کشور پوشش داده میشوند. بطوری که در سال گذشته، بینایی سه میلیون کودک بررسی و مشخص شد میزان تنبلی چشم که قبلا ۳ درصد بود به ۶ دهم درصد رسیده که متوسط جهانی آن ۲ تا ۳ درصد است.
کریمیفرد عنوان کرد: طرح غربالگری بینایی در سه سطح توسط مربیان، اپتومتریستها و چشم پزشکان انجام میشود که رکن اصلی اپتومتریستها هستند که پس از معاینه کامل موارد پاتولوژیک که حدود ۴ درصد است به همکاران چشم پزشک ارجاع داده میشود.
وی اظهار داشت: زمانی که کودک به دنیا میآید تا زمان مدرسه یعنی قبل از ۶ سالگی ضرورت دارد در سه مرحله یعنی زمان تولد، ورود به مهد و ورود به مدرسه مورد ارزیابی بینایی قرار گیرد اگر در این بین کودک مشکل خاصی مانند. سردرد هنگام دیدن تلویزیون، اشک ریزش یا احساس انحراف و درد، والدین باید باید به اپتومتریست مراجعه کنند.
کریمی فرد ادامه داد :امروز به دلیل دسترس بودن موبایل و تبلت در دست بچهها باعث شده نزدیک بینی زیاد شود و توصیه میشود افرادی که با این سیستمها کار میکنند نیم ساعت یکبار به فضای دور نگاه کنند و آنهایی که با سیستم کامپیوتر کار میکنند بهتر است ازعینکهای ضدنور استفاده کنند. زیرا امواجی که از نور کامپیوتر ساطع میشود یا دستگاههای الکترونیکی، باعث خشکی چشم شده که توصیه میشود پلک زیاد بزنند و از عینکهای ضدنور استفاده کنند.
عضو هیات مدیره جامعه اپتومتری ایران، عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که درحال حاضر مردم با آن روبرو هستند بیمههای پایه و تکمیلی است و به نفع مردم و بیمههای تکمیلی است که با اپتومتریستها قرارداد داشته باشند زیرا با هزینه کمتری ارائه خدمت انجام میشود و اپتومتریستها هم در تمام نقاط کشور در دسترس هستند.