به گزارش خبرنگار مهر، در این مطالعه محققان موسسه تحقیقاتی وستمید استرالیا به بررسی بیش از ۲۰۰ فرد بزرگسال استرالیایی در یک دوره ۱۵ ساله پرداختند. نتایج مطالعات آنها نشان داد نیترات موجود در سبزیجات دارای برگهای سبز تیره و همچنین چغندر میتواند به کاهش ریسک ابتلا به بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا کمک کند.
«بامینی گوپیناث»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «برای اولین بار تاثیرات نیترات موجود در رژیم غذایی بر دژنراسیون ماکولا ارزیابی شده است.»
وی در ادامه میافزاید: «ما دریافتیم افرادی که روزانه ۱۰۰ تا ۱۴۲ میلیگرم نیترات سبزیجات مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که کمتر از این میزان نیترات مصرف میکنند، با ریسک کمتر ابتلا به علائم اولیه دژنراسیون ماکولا روبرو هستند.»
به گفته محققان، اسفناج به ازای هر ۱۰۰ گرم ۲۰ میلیگرم نیترات دارد، درحالی که چغندر به ازای هر ۱۰۰ گرم، ۱۵ میلیگرم نیترات دارد.
بیماری دژنراسیون ماکولا به گروهی از بیماریهای تخریب کننده شبکیه چشم اشاره دارد که موجب از بین رفتن پیشرونده بینایی مرکزی میشود.
سن قویترین فاکتور پرخطر ابتلا به این بیماری است و معمولا بعد از ۵۰ سالگی روی میدهد.