به گزارش ایسنا، عبدالرسول همتی عصر شنبه 28 مهر در همایش سلامت بانوان، گفت: بانوان با توجه به سلامت خود، نقشی مهم در ساختن جامعهای سالم ایفا میکنند.
او که اعتقاد دارد نظام تحول سلامت نقشی مهم در سلامت افراد جامعه ایفا میکند، گفت: به کمک این طرح که برنامههایی برای سلامت گروه نوزادان تا سالمندان را پیش بینی کرده است، فرصتی فراهم شده تا بانوان نیز بتوانند با مراجعه به پزشک خانواده و مراقبان سلامت، بیش از گذشته در مسیر ارتقای سلامت خود و خانواده گام بردارند .
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز توجه به دورههای بارداری، زایمان، پس از زایمان، شیردهی و ... در گروه بانوان را از شاخصهای برنامه نظام تحول سلامت دانست و تغذیه کمکی را از جمله برنامههای مراقبت از زنان در نظام سلامت برشمرد.
او با اشاره به اینکه زنان خانهدار به دلیل کم تحرکی، بیشتر در معرض عارضه چاقی و به دنبال آن، فشارخون، دیابت و سرطان قرار دارند، اضافه کرد: پس از «کم تحرکی»، «مصرف دخانیات» به عنوان دومین آسیب اجتماعی زنان امروز، سلامت بسیاری از خانوادهها را به خطر انداخته است.
- انجام روزانه ۵ دقیقه حرکات کششی در دو نوبت صبح و عصر برای جلوگیری از بیماریها
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه سلامت مادران مساوی با سلامت جامعه است، گفت: همه افراد دارای دو سن تقویمی و فیزیولوژی هستند که میتوان با انجام ورزش منظم و تحرک بدنی حرفهای، بدنی سالم داشت و از ابتلا به بیماریها مصون ماند.
محسن داودی آسیبهای جسمی را موجب بروز آسیبهای روحی و اجتماعی برشمرد و افزود: انجام روزانه پنج دقیقه حرکات کششی در دو نوبت صبح و عصر موجب انعطافپذیری مفاصل شده و افزایش انعطافپذیری در بدن نیز سبب جلوگیری از بسیاری از آسیبدیدگیها میشود.
داودی به بیان نقش و اهمیت تمرین ورزشی منظم، پوکی استخوان، تقویت سیستم قلبی، عروقی و تنفسی و تاثیر تمرین استقامتی برای جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی پرداخت.
- ورزش و تغذیه؛ عوامل موثر بر پیشگیری از پوکی استخوان در بانوان
یک متخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز نسبت به شیوع «پوکی استخوان» در جامعه، به عنوان نوعی بیماری بدون علامت هشدار داد.
الهام افلاکی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی پوکی استخوان را یک آسیب بهداشتی معرفی کرده است، دلیل این اهمیت را بروز مشکلاتی نظیر شکستگی استخوانها به ویژه در مهرههای کمر، گردن، استخوان ران و مچ عنوان کرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پوکی استخوان را در زنان و به ویژه پس از دوران یائسگی شایعتر اعلام و اضافه کرد: با توجه به آسیبهای ناشی از پوکی استخوان و بیعلامت بودن این بیماری، توصیه میشود افراد جامعه به ویژه زنان در سن مشخصی، از نظر پوکی استخوان مورد ارزیابی قرار گیرند.
او با این هشدار که پوکی استخوان درمان طولانی مدت و پرهزینهای دارد، توصیه کرد: ورزش و تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد؛ زیرا «پیشگیری»، مهمترین اقدامی است که افراد میتوانند انجام دهند .