دکتر مهنوش صمدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تاثیر نوع تغذیه بر سلامت دانش آموزان، گفت: دانش آموزان در سنین رشد هستند و نوع مواد غذایی مصرفی تاثیر زیادی بر سلامت آنها دارد.
صمدی با اشاره به مصرف بسیار تنقلاتی مانند چیپس و پفک توسط دانش آموزان اظهار کرد: مصرف میان وعدههای نامناسب زمینهساز بیماریهایی از جمله کبد چرب، فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلب و عروق است.
وی افزود: مواد غذایی که حاوی قندهای ساده و چربی بالا هستند، مانند انواع شیرینی، کیک، بسکویت، چیپس و پفک علاوه بر این که ارزش غذایی پایینی دارند، میزان زیادی انرژی به بدن میدهند. بالا بودن انرژی دریافتی از این مواد و وجود قند و چربی بالا در آنها موجب انباشت توده چربی در بدن شده و سلامت انسان را به خطر میاندازد.
این متخصص تغذیه افزود: در همین راستا توصیه میشود تغذیه مدارس کودکان با وسواس بیشتر تهیه شده و مواد سالم جایگزین تنقلات ناسالم شود.
وی تصریح کرد: مصرف مواد غذایی مانند انواع مغزها، سبزیجات، میوهها، لبنیات و غلات به خاطر ارزش غذایی بالا جایگزین خوبی برای مواد با ارزش غذایی پایین هستند. این مواد به خاطر ارزش غذایی بالایی که دارند نیازهای بدن را تامین کرده و از ابتلا به بیماریهایی که در اثر مصرف زیاد چربی و قند ایجاد میشود، جلوگیری میکنند.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بهترین میان وعده برای دانش آموزان در مدارس یک واحد میوه و یا لقمههای نان و پنیر و گردو یا نان و کره و عسل است.
این متخصص تغذیه در ادامه با اشاره به اهمیت صرف وعده صبحانه برای دانش آموزان، صبحانه نخوردن را عاملی برای مصرف بیشتر مواد قندی دانست و افزود: صبحانه نخوردن علاوه بر اینکه باعث بیحوصلگی و پایین آمدن دقت و یادگیری میشود، سبب میشود دانش آموزان به علت پایین آمدن سطح قند خون تمایل بیشتری به مصرف شیرینیجات پیدا کنند.
صمدی با اشاره به اینکه برخی از دانش آموزان زمان وعده نهار در مدرسه هستند، خاطر نشان کرد: زمان دریافت غذا تاثیر زیادی بر متابولیسم بدن دارد و اگر زمان بندی صحیح غذا خوردن رعایت نشود می تواند بر سلامت افراد تاثیر منفی داشته باشد.
وی مناسبترین ساعت مصرف ناهار را ساعت دوازده تا سيزده و سي اعلام کرد و افزود: توصیه میشود اگر دانش آموزان تا بعد از ساعت 14 در مدرسه هستند حتما نهار خود را همراه داشته و در مدرسه صرف کنند.