عضو انجمن روانپزشکان ایران در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: بیماریهای روانی به طبقات متعددی تقسیم میشود که یکی از این طبقات بیماریهای روان تنی است.
فريد فدائي افزود: زمانی که روان انسان بر روی جسم او تاثیر میگذارد، این نوع بیماریها بروز میکند و آن در صورتی است که انسان نتواند با استرسهای زندگی مقابله کند یا نتواند مسائل و مشکلات خود را بر زبان بیاورد، در آن صورت این اعضای بدن اوست که صحبت میکند و درد و رنج را طریق نشانهای جسمی بروز میدهد.
فدائی گفت: فردی که تحت فشارهای دائمی از سوی خانواده برای تأمین زندگی و از سوی محیط کار برای کار بیشتر در قبال دستمزد ناچیز قرار گرفته و این فشارهای روانی را نمیتواند بر زبان بیاورد، در نتیجه به اصطلاح این فشارها را در وجود خود وارد میکند و مبتلا به فشار خون اولیه می شود. در واقع فشار روانی که توسط فرد ابراز نشود به فشار شریانی تبدیل میشود.
این روانپزشک اظهار داشت: فردی که نسبت به مادر همسر خود احساس خوبی ندارد یا مرتب مورد نیش و کنایه او قرار دارد. در مواردی این فرد در عین حال نمیتواند ناراحتی خود را ابراز کند، چون باعث گله و شکایت همسرش قرار میگیرد. بنابراین در مواردی این فرد به کهیر پوستی مبتلا میشود یعنی هر وقت مادر زن را میبیند بدن او قرمز و متورم میشود و احساس خارش میکند.
فدایی، فشار خون اولیه و کهیر را دو نمونه از بیماریهای روان تنی بر شمرد و افزود: اختلال عصبی، بروز زخم، میگرن، چاقی، مشکلات ناتوانی جنسی در مردان و بی میلی جنسی در زنان، نمونههای دیگری از بیماریهای روان تنی است.
عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان اینکه قشر متوسط جامعه بیشتر تحت تأثیر بیماریهای روان تنی قرار دارد، گفت: در واقع بیماریهای روان تنی عکس العمل طبقه متوسط جامعه در برابر فشارهای روانی و اجتماعی است، یعنی از یک طرف این طبقه تحت فشار برای رعایت معیارهای زندگی قرار دارد و از طرف دیگر امکانات رسیدن به آن کمالات مطلوب را ندارد، در نتیجه فشار روانی بر روی جسم او تأثیر میگذارد.