تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۵:۴۹

همشهری آنلاین: بازرس خانه موسیقی در میزگرد رسانه و موسیقی از عدم رعایت حقوق مادی و معنوی هنرمندان موسیقی توسط رسانه ملی انتقاد کرد.

به گزارش همشهری آنلاین از خبرگزاری مهر، سید ابوالحسن مختاباد، مسئول بخش موسیقی همشهری آنلاین در نشست رسانه و موسیقی خبرگزاری مهر که با حضور جمعی از اهالی موسیقی و دست اندرکاران بخش موسیقی صدا و سیما برگزار شد  با اشاره به مطلب فوفق گفت راهبرد رسانه ها در موسیقی باید مبتنی بر رعایت حقوق معنوی و مادی هنرمندان باشد که متاسفانه در زمینه موسیقی این نکته رعایت نمی شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه رئیس مرکز موسیقی صداو سیما از تدبیر این نهاد برای شکل دهی به راهبرد ملی برای موسیقی سخن گفته اند به گمان من هر راهبردی ابتدا باید مرزهای اخلاقی کار را مشخص کند. به این معنا که رعایت و پرداخت حقوق کسانی که خارج از سامانه صداو سیما کار موسیقی تولید کرده اند مهمترین وجه این راهبرد است ، چرا که اخلاق بالاتر از حقوق می نشیند.

وی با اشاره به تعالیم اخلاقی که در سنت ایرانی اسلامی وجود دارد گفت: وقتی ما بدون اجازه صاحب یک اثر بارها و به هر شکلی که خودمان دوست داریم کار‌آنها را پخش می کنیم و تازه به اعتراضات و فریاد های آنها هم بی توجهیم آنوقت چگونه می خواهیم که از راهبرد ملی سخن بگوییم.

بازرس خانه موسیقی با اشاره به قوانین موجود در زمینه دفاع از حقوق مولف و مصنف گفت: بسیاری از مسئولان صداو سیما و نیز ارشاد از ضعف قوانین موجود سخن می گویند در حالی که این قانون به رغم ضعف های موجود همچنان می تواند کار آمد باشد ، چرا که در زمانی هم که نوشته شد برخی از بزرگان عرصه فرهنگ ایران با توجه به تمامی جوانب آن را نوشتند.

وی به توجه وزیر وقت ارشاد به این قانون اشاره کرد و گفت: در سال های اولیه دهه هفتاد که آقای لاریجانی وزیر ارشاد بودند نامه ای به رئیس قوه قضاییه وقت نوشتند و ازوی درباره اجرای قانون حقوق مولف و مصنف تصویب شده در سال 1348 ( با متمم سال 1352) پرسش کردند که آیت الله یزدی هم در پاسخ به نامه ایشان نوشتندکه این قانون لازم الاجرا است.اما این قانون تنها در باره فیلمهای سینمایی اجرا شد و اکنون برای پخش فیلم سینمایی از شبکه های مختلف به تهیه کننده آن هزینه ای پرداخت می شود اما برای پخش موسیقی چنین رسمی نیست.

عضو هئیت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران با اشاره به این که موسیقی این ظرفیت را دارد که بتواند خود در آمد زا باشد ونیازی به حمایت دولت نداشته باشد گفت: اگر قوانین موجود رعایت شود و شرکت های تولیدی و هنرمندان بتوانند در فضایی رقابتی به تولید کار خود بپردازند و دولت و مجلس و به خصوص قوه قضاییه از آنها حمایت های قانونی به عمل آورد قطعا موسیقی می تواند از در آمد زایی بالایی برخوردار باشد و نیازی به حمایت مالی نخواهد داشت.

وی همچنین با اشاره به تغییرات صورت گرفته در اصل 44 قانون اساسی گفت:برخی از کارشناسان حقوقی معتقدند که این اصل در وضعیت تازه خود ظرفیت های تازه ای پیدا کرده است که می تواند به ایجاد شبکه های خصوصی رادیو و تلویزیونی بینجامد . در صورت رخ دادن چنین اتقاقی قطعا رقابت شبکه های خصوصی تلویزیونی می تواند تحرکی تازه به بخش های مختلف هنری و به خصوص موسیقی ببخشد.

بازرس خانه موسیقی در پایان سخنانش ضمن تقدیر از خبرگزاری مهر در برگزاری نشست هایی این چنینی که دست اندرکاران اجرایی موسیقی ( همانند رئیس مرکز موسیقی صدا و سیما) در آن حضور دارند افزود:این نشست ها با عث ارتقای آگاهی های جامعه و نیز شناخت افزونتر اهالی موسیقی و دست اندرکاران اجرایی از یک دیگر می شود و مهمترین ویژگی این نشست ها همانا انعکاس رسانه ای آنها ست که سبب می شود حوزه عمومی گسترش بیشتری پیدا کرده و سخنان در یک محفل خصوصی حبس نشود ومردم و علاقه مندان دیگر عرصه موسیقی هم از کلیات آن آگاهی یابند.

برچسب‌ها