درست‌کردن نان در خانه هرچند سختی‌های خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. پیش از این طرز تهیه نان لواش را آموزش دادیم و حالا به سراغ نان تافتون رفته‌ایم.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، درست‌کردن نان در خانه هرچند سختی‌های خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. می‌شود گفت نان را درست می‌کنیم و این پروسه ورز دادن و به عمل آمدن نان، جذابیت زیادی دارد که فقط باید تجربه‌اش کنید. پیش از این طرز تهیه نان لواش را آموزش دادیم و حالا به سراغ نان تافتون رفته‌ایم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان لواش در خانه | در روزهای قرنطینه دست به کار شویم

  • مواد لازم

آرد:  ۵ لیوان (۴۵۰ گرم)
مایه خمیر: ۲ قاشق چایخوری
روغن مایع:  ۳ قاشق چایخوری
نمک:  ۲ قاشق چایخوری
شکر:  ۳ قاشق چایخوری
آب گرم: ۲۷۰ میلی لیتر

  • طرز تهیه و دستور پخت

۱. لیوان آب با حرارت ۴۰ درجه و شکر و مایه خمیر را مخلوط کرده و در یک ظرف در بسته قرار دهید و بگذارید تا ۷-۸ دقیقه بماند و مایه خمیر پف کرده و به عمل بیاید.

۲. آرد، و نمک را مخلوط کرده و در ظرف مناسبی ریخته و وسط آن را کمی گود کنید. سپس مایه خمیر آماده شده و روغن را در محل گودی بین آرد بریزید و با قاشق چوبی، کم کم آرد و آب را مخلوط کنید. هر بار مقدار کمی از آرد را از اطراف به وسط گودی بیاورید و با آب مخلوط کنید.

۳. این خمیر باید مقدار خیلی کمی چسبندگی داشته باشد. اگر خیلی هنوز خیس بود؛ مقداری آرد به تدریج اضافه کنید. دستان خود را به آرد بزنید و خمیر را ورز دهید. این کار باعث می شود که خمیر به دستانتان نچسبد. هر بار که خمیر زیادی به دستتان چسبیده بود، این کار را تکرار کنید. از خالی کردن یکباره آرد اضافی روی خمیر خودداری کنید چون ممکن است خمیر شما سفت‌تر از اندازه‌ای که باید، بشود. خمیر را به این ترتیب حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید. سعی کنید با کف دست خود که آردی کرده اید خمیر را ورز دهید و از چنگ زدن خمیر بپرهیزید.

۴. در ظرف بزرگ‌تری مقدار کمی آرد بپاشید یا مقدار کمی روغن اسپری کنید و خمیری را که ورز داده‌اید، به داخل آن منتقل کنید. مجددا روی خمیر مقدار خیلی کمی آرد بپاشید و روی ظرف را با پارچه تمیزی بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر در جای گرمی حدود یکی دو ساعت بماند تا حجم خمیر ۲ یا ۳ برابر شود.

۵. یک ربع ساعت قبل از پخت نان‌ها، فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و یک ظرف آب کف فر بگذارید. این کار باعث می‌شود تا هوای فر مرطوب شود و از خشک شدن نان‌ها جلوگیری شود.

۶. خمیر را به ۳ یا ۴ قسمت تقسیم کنید و چونه‌های مساوی از آن بسازید. حالا مقدار خیلی کمی آرد روی سطح کار خود ریخته و با وردنه خمیر را صاف و کمی گرد کنید تا خمیر باز شود و اندازه دلخواه را بگیرد.

۷. خمیر را در سینی فر گذاشته و با انگشتان خود، خمیر را فشار دهید تا حفره هایی بر روی خمیر ایجاد شود و خمیر فرم بگیرد. با چنگال سوراخ‌های ریزی بر روی خمیرها ایجاد کنید تا هنگام پخت، حباب‌های درشتی بر روی نان‌ها ایجاد نشود. در صورت تمایل می‌توانید روی خمیر خود کنجد هم بپاشید.

۸. نان‌ها را در طبقه وسط فر گذاشته و به هر نان حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید. از روی تغییر رنگ نان می توانید متوجه شوید که نان تافتون شما آماده است. اگر نان پخته بود ولی هنوز رنگ دلخواه شما نبود، از بالای فر یک دقیقه حرارت به نان بدهید تا روی آن نیز خوشرنگ شود.

۹. شما همچنین می توانید نان‌های تافتون را روی ماهیتابه چدنی که فقط با قلمو کمی چرب شده است، قرار داده و نان‌ها را در ماهیتابه بپزید و وقتی زیر آن رنگ گرفت، نان را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز رنگ بگیرد. یا می توانید نان‌هایی را که در ماهیتابه پخته‌اید در فر قرار دهید تا با حرارت از بالای فر، کمی روی نان‌ها نیز رنگ گرفته یا برشته شود. 

برچسب‌ها