همشهری آنلاین/ راحله عبدالحسینی:
دکتر «جلال حشمت نیا» فوق تخصص ریه:
خانواده پزشکان و پرستاران همدل هستند
تمام بیمارستان را به یک بخش اورژانس فرض کنید. همه کادر درمانی بیمارستان مسیح دانشوری از زمان شیوع بیماری کرونا تا امروز یکصدا شدند تا با رسیدگی تمام و کمال به بیماران کرونایی، آنها را زودتر به آغوش گرم خانواده بازگردانند. دکتر «جلال حشمت نیا» فوق تخصص ریه می گوید: «هیچ کدام از همکاران ما از روز نخست این بیماری تاکنون مرخصی و استراحت نداشته ایم. هم باید به همکارانم خسته نباشید و خدا قوت بگویم و هم به خانواده های آنان. خانواده ها با درک درستی که از شرایط جامعه دارند باعث میشوند تا کادر پزشکی در راه انجام وظیفه ثابت قدمتر باشند. از مردم و مراجعان هم همواره لطف دیده ایم. در این مدت بیشتر قدردان زحمات پرستاران و پزشکان بوده اند.»
این متخصص ریه معتقد است که شکست کرونا نگاه جدی مردم را می طلبد: «اگر مردم همکاری کم داشته باشند و تعداد بیماران بیشتر شود، نگهداری و خدماتدهی به بیماران خارج از توان سیستم درمانی میشود و با حادثهای دیگر دست به گریبان میشویم. باید تلاش کنیم تا چرخه این بیماری بیرحم و بیانصاف بشکند. دل همه ما برای روزهای عادی تنگ شده است. بازگشت به آن روزها با رعایت بیشتر حتماً دست یافتنی است.»
پیام طبرسی، متخصص بیماری های عفونی و معاون آموزشی بیمارستان:
پزشکانی که از دست رفتند جایگزین ندارند
«از نخستین روزهای اسفند ماه که پیام های آموزشی و بهداشتی ابلاغ شد، همکاری مردم خوب نبود. اگر با ما همکاری می کردند نباید تعداد بیماران به این عدد و رقم می رسید.» دکتر «پیام طبرسی» معتقد است که مردم دوست دارند روال طبیعی زندگی را حتی در روزهای کرونایی ادامه دهند: «متأسفانه تعداد زیادی از افراد در مراکز خرید شب عید دیده شدند. به همین ترتیب آمار انتقال بالا می رود. هدف ما این است که اپیدمی با کمترین تلفات پایان پذیرد. با اپیدمی بیماری متأسفانه از منابع مملکت کاسته می شود. توان کادر درمانی و تجهیزات کاهش پیدا می کند. وظیفه ما به عنوان کادر درمان مراقبت از بیمار است که همکارانم در بیمارستان مسیح دانشوری این وظیفه را به نحو احسن انجام دادند و می دهند. کادر درمان در بیمارستان های دیگر هم با تمام قوا مشغول کار هستند. این تلاش شبانه روزی در طولانی مدت با خستگی و فرسودگی همراه است. اگر برای کادر درمان آرامش و تجدید قوا می خواهیم باید بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنیم. در هیچ اپیدمی ندیده ایم که اینقدر پزشک و پرستار فوت کنند. حالا هم با خستگی کادر درمان روبه رو هستیم و هم جایگزینی برای آنها نداریم. وقتی پرستار خسته باشد مجبور است انرژی خود را بین بیماران تقسیم کند و به درستی نتواند به یک بیمار رسیدگی کند. وقتی مردم با رعایت بیشتر باعث کاهش تعداد بیماران شوند، کادر درمانی هم فرصتی برای بازیابی انرژی از دست رفته را پیدا می کنند.»
دکتر محمد ثائبی، رئیس بخش دندانپزشکی بیمارستان:
قسم نامه پزشکی یادمان است
«از همان روز فارغ التحصیلی مان و طبق قسم نامه، خودمان را برای خدمتگزاری آماده کردیم.» دکتر «محمد ثائبی» صحبت هایش را با یادآوری قسم نامه پزشکان آغاز می کند و می گوید: «تک تک ما به آن قسم نامه پایبند هستیم. در این روزهای تلخ و سخت کرونایی هم قسم نامه یادمان نرفته است.» با شروع بیماری کرونا بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان مرکز تخصصی ریه و بیماریهای تنفسی پذیرای بیماران کرونایی شد. رئیس بخش دندانپزشکی بیمارستان ادامه می دهد: «با بستری شدن بیماران کرونایی در بیمارستان مسیح دانشوری، بخش دندانپزشکی به علت جلوگیری از اشاعه و سرایت بیماری، فقط در موارد اورژانسی فعالیتش را ادامه می دهد. پزشکان این بخش در ایام تعطیلات نوروز هم به صورت آنکال و هم به صورت حضوری در بیمارستان حضور داشتند و جان و دل مشغول کار بودند. امید بذری در دل کادر درمانی است که باعث میشود روحیه شان در این اوضاع هم خوب باشد. شعار ما در همه درمان ها تقدم پیشگیری بر درمان است. در بخش دندانپزشکی این موضوع خیلی جدی است. زیرا برخی بیماریهای مزمن از یک التهاب لثه آغاز میشود.» دکتر ثائبی یادآوری میکند که همچنان باید حواسمان به رفت و آمدها باشد: «متأسفانه جابه جایی شهروندان از خانه ای به خانه دیگر یا تردد در بازار به شدت امکان انتقال ویروس را بالا می برد. هنوز هم افرادی بدون دستکش در خیابان حضور پیدا می کنند.»
ابراهیم ذوالفقاری، مسئول اتاق دندانپزشکی:
کادر درمانی برای شکست کرونا یکصدا شدند
«مهم نیست که امسال حال و هوای نوروز برای کادر درمان، متفاوت و سخت بود. مهم این است که کل کادر درمان بیمارستان یکصدا شدند تا از بیماران پرستاری کنند.» «ابراهیم ذوالفقاری» در بخش دندانپزشکی بیمارستان مسیح دانشوری مشغول فعالیت است و با اینکه این بخش در روزهای کرونایی فقط به صورت اورژانس دایر است، او و همکارانش پا به پای دیگر پرستاران بیمارستان مشغول خدمت بودند: «با اینکه پیش از این بحران کار من به صورت شیفتی بود. اما مسئولان بیمارستان را متقاعد کردم تا بنابر تعهدی که دارم بتوانم حضور داشته باشم و صحنه درمان را در روزهای بحرانی ترک نکنم.» ذوالفقاری معتقد است که مردم باید دقیق به اطلاع رسانی ها گوش دهند: «درست است که باید از دستکش استفاده کنیم. اما بارها می بینیم افراد در حالی که دستکش به دست دارند دستشان را به سر و صورت می مالند. برخی از مردم از شدت ترس از ماسک و دستکش استفاده می کنند. در حالی که یادشان می رود نحوه صحیح استفاده را اجرا کنند.» به گفته ذوالفقاری کادر درمانی بیمارستان فرصتی برای استراحت و خندیدن و گفت وگو ندارند اما گاهی لطیفه های کرونایی لبخندی به لب می آورد: «تنها اتفاقی که باعث خوشحالی ما می شود و می توانیم نفس راحتی بکشیم زمانی است که یک بیمار کرونایی مرخص می شود.»