پخت شله‌زرد از دیرباز با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان رونق دوچندان می‌گرفته است. حال به همین مناسبت در این مطلب شیوه‌ای از پخت این دسر خوشمزه را آموزش داده‌ایم که به آسانی آن را آماده کنید.

حتما برای شما هم پیش آمده است که دلتان یک دسر شیرین و خوشمزه بخواهد اما هیچ شیرینی دم دستتان نباشد، سری بعد که این حس به سراغتان آمد بی‌درنگ به آشپزخانه بروید و به‌سادگی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین دسرهای ایرانی را درست کنید. در ادامه قصد داریم طرز تهیه شله زرد ساده خانگی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید سریع آن را آماده کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه حلیم | این بار حلیم برنج را به سفره افطارتان بیاورید

طرز تهیه مربای گوجه‌فرنگی در ۳۰ دقیقه

طرز تهیه پی‌پُخ | پیتزایی که وزیر ارتباطات برای دستور پختش جایزه گذاشت

طرز تهیه پاستا | ماکارونی را با این روش جذاب‌تر درست کنیم

طرز تهیه سوپ سرماخوردگی | خوشمزه و مقوی برای مبارزه با ویروس کرونا

  • مواد لازم

برنج دانه‌ریز؛ یک پیمانه
آب؛ ۶ پیمانه
شکر؛ ۲ پیمانه
خلال بادام؛ یک‌چهارم پیمانه
کره؛ ۵۰ گرم
زعفران ساییده و دم‌شده؛ نصف استکان
گلاب؛ نصف پیمانه
دارچین، خلال بادام و پسته به مقدار لازم
هل به میزان دلخواه

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه سالاد سیب | یک دسر مقوی دانمارکی

طرز تهیه سالاد یونانی | این خوراک ساده غذای افلاطون بوده است

طرز تهیه سالاد قارچ | میان‌وعده‌ای گیاهی، جذاب و متفاوت 

طرز تهیه پخت و فوت‌کوزه‌گری یک کیک هویج عالی | تا حالا با سبزی و میوه و آرد کیک پخته‌اید؟

طرز تهیه چیزکیک فرانسوی | پخت این کیک به فر نیاز ندارد

  • طرز تهیه شله زرد ساده خانگی

► مرحله اول
برنج را خوب بشویید و حداقل ۳ ساعت در آب گرم خیس کنید، بعد از ۳ ساعت آب آن را خالی کنید. ۶ پیمانه آب روی برنج بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا بپزد. (برای اینکه عطر و طعم بهتری بگیرد می‌توانید هل را ساییده و مقداری آب‌جوش روی آن بریزید و بعد آب آن را صاف کرده و به آب برنج اضافه کنید تا با عطر هل خیس بخورد).

► مرحله دوم
وقتی برنج کاملا پخت (بعد از حدود یک ساعت) شکر را به آن اضافه کنید. شکر کمی آب می‌اندازد پس اگر آب شله زردتان کمی زیاد شد اصلا نگران نباشید در پروسه جوشیدن و حین پخت، تبخیر می‌شود.

► مرحله سوم
شکر را می‌توانید در آب هم حل کرده و به صورت شهد به شله زرد اضافه کنید اما از آنجاییکه ما روش ساده و سریع را در نظر گرفته‌ایم مستقیما شکر را اضافه می‌کنیم.

► مرحله چهارم
کره و هل ساییده شده را به همراه زعفرانی که با آب جوش مخلوط کرده‌اید به برنج اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا ته نگیرد.

► مرحله پنجم
مرحله پخت این دسر حدود ۳ ساعت طول می‌کشد، وقتیکه احساس کردید غلظت آن به حد مطلوب رسیده است گلاب و هل را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه از روی شعله بردارید.

► مرحله ششم
در مرحله آخر خلال‌های بادام را اضافه کنید و هم بزنید. در صورتی که تمایلی به اضافه کردن خلال بادام ندارید می‌توانید تنها برای تزئین از آن استفاده کنید.

شله زرد شما آماده است، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با استفاده از دارچین و باقیمانده پودر هل و خلال بادام و پسته تزیین کنید. می‌توانید آن را در ظرف دلخواه بریزید و در کنار یک استکان چای داغ، انواع دمنوش یا چای ماسالای مخصوص میل کنید و لذت ببرید.

منبع: کتاب کاله

برچسب‌ها