همشهری آنلاین: امروزه مشتریان علاوه بر انتخاب میان ماست‌‌های کم‌چرب و پرچرب، یا ماست‌های میوه‌ای با یک گزینه دیگر هم روبه رو هستند: ماست‌های پروبیوتیک یعنی ماست‌هایی که حاوی میکروب‌های مفید هستند،

اما آیا واقعا این نوع ماست‌ها سودمند هستند؟

پژوهشگران با انجام تحقیقاتی سعی کرده‌اند به این پرسش پاسخ بدهند تا معلوم شود، آیا این میکروب‌ها به سلامت مصرف‌کنندگان کمک می‌کنند یا نه؟

یک بررسی که نتایج آن سال گذشته در نشریه پزشکی بریتانیا (BMJ) منتشر شد، از خواص طبی این نوع ماست گرچه به صورت محدود حمایت می‌کند. این بررسی نشان داد که بیماران بالای 70 سال در یک بیمارستان سالمندان که یک نوشیدنی حاوی ماست پروبیوتیکی را مصرف کرده بودند، با احتمال کمتری دچاراسهال ناشی از مصرف مداوم آنتی‌بیوتیک می‌‌شوند.

اختلالات گوارشی یک عارضه جانبی شایع استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای مقابله با عفونت‌های باکتریایی است. آنتی‌بیوتیک‌‌ها تنها باکتری‌های عامل بیماری را از بین نمی‌برند، بلکه برخی از باکتری‌های مفید ساکن مجرای گوارشی ما را هم از بین می‌برند.

 در نتیجه به هم خوردن تعادل در جمعیت باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش ممکن است باکتری‌های مضری مانند "کلستریدیوم دیفیسیل" در روده‌ها امکان رشد و فعالیت پیدا کنند و باعث بروز عوارضی مانند اسهال شوند.

این نوع ماست مانند سایر پروبیوتیک‌ها به رشد باکتری‌های مفید را دستگاه گوارش تحریک می‌کند. این باکتری‌ها به جذب مواد مغذی از غذاها کمک می‌کنند و همچنین مانع تکثیر باکتری‌های بیماری‌زا در رود ه می‌شوند.

اما برخی از متخصصان تغذیه هنوز در مورد سودمندی احتمالی پروبیوتیک‌های برای همه افراد تردید دارند. آنها معتقدند که تحقیقات بیشتری برای اثبات قطعی سودمندی پروبیوتیک‌ها برای گروه‌های مختلف افراد لازم است.

برچسب‌ها