دسر ماست و شکلات دسری خوشمزه برای روزهای بهاری است؛ دسری سرشار از طعم و مزه و خلاقیت. در این مطلب شیوه تهیه آن آموزش داده شده است.

  • مواد لازم

یک پیمانه ماست کم‌چرب
۱۰۰ گرم شکلات تلخ
یک عدد موز
یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو تلخ
یک قاشق غذاخوری گردوی خرد شده
یک قاشق غذاخوری بادام خرد شده
به اندازه دلخواه توت‌فرنگی

► ارزش غذایی
انرژی ۱۳۸ کیلوکالری
کربوهیدرات ۲۵ گرم
پروتئین ۴ گرم

  • طرز تهیه و دستور پخت

۱- پودر کاکائو را درون ماست بریزید و خوب هم بزنید.
۲- موزها را حلقه‌حلقه برش دهید و کنار بگذارید.
۳- حالا مخلوط ماست و کاکائو را درون ظرف مورد نظرتان بریزید، روی آن چند تکه شکلات تلخ بگذارید، بعد موز حلقه‌حلقه شده بچینید و کمی گردو و بادام خرد شده روی آن بپاشید. این کار را همین طوری ادامه دهید تا ظرفتان پر شود.
۴- در آخر روی دسرتان را با توت‌فرنگی تزئین کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه شله‌زرد ساده خانگی | پرطرفدارترین دسر ایرانی در ماه رمضان

طرز تهیه آش شله‌قلمکار | وعده‌ای جذاب برای ماه رمضان

طرز تهیه حلیم | این بار حلیم برنج را به سفره افطارتان بیاورید

طرز تهیه خوراک مکزیکی | غذایی که باعث نگارش کتاب محبوب نجف‌ دریابندری شد

طرز تهیه حلوای شعریه | دسری عربی با طعمی که نظیر ندارد

  • چرا این دسر برای دیابتی‌ها مناسب است؟

ماست به کار رفته در این دسر برای افرادی که تحمل شیر را ندارند و با خوردن آن دچار مشکلاتی می‌شوند گزینه بسیار خوبی است. ماست فواید زیادی دارد و سرشار از کلسیم است. این ماده غذایی به دفع مواد سمی در بدن می‌تواند کمک کند و خواص ضد اسهال دارد. بعضی از مطالعات نشان داده است که مصرف ماست می‌تواند در کاهش وزن و رفع چاقی موثر باشد. چربی موجود در ماست چربی اشباع است، در نتیجه نباید از نوع پرچرب آن استفاده شود، به‌ویژه افراد دیابتی مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی باید به این نکته توجه کافی داشته باشند. افراد دیابتی باید دقت کنند که موز به کار رفته در این دسر شاخص گلایسمی بالایی دارد و قند خون را می‌تواند بالا ببرد، در نتیجه باید از مقدار کمی موز استفاده کنند. موز منبع غنی‌ای از پتاسیم است و می‌تواند در استحکام استخوان و کاهش فشار خون نقش بسزایی را ایفا کند.

پودر کاکائو به کار رفته در این دسر یکی از باارزش‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شود و غنی از کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی است. شاخص گلایسمیک پودر کاکائو پایین است و غنی از ترکیبات فلانووئیدی است.
پودر کاکائو می‌تواند در کاهش فشار خون بالا موثر باشد. این ماده ضد التهاب و رقیق‌کننده خون است و در جلوگیری از سکته قلبی و مغزی می‌تواند موثر باشد. پودر کاکائو در بیماران مبتلا به دیابت می‌تواند مقاومت به انسولین را کاهش بدهد پس گزینه خوبی برای این دسته از افراد خواهد بود.

بادام یکی دیگر از محتویات دسر است، ۱۰۰ گرم بادام می‌تواند ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلو کالری انرژی برای بدن ایجاد کند اما از آنجا که این ماده غذایی به این اندازه در یک وعده استفاده نمی‌شود پس جای نگرانی نیست. شاخص گلایسمی بادام خیلی پایین است و قند خون را بالا نمی‌برد. غنی از فیبر است به طوری‌که ۱۰۰ گرم بادام ۱۲ گرم فیبر در خود دارد. فیبر موجود در بادام کاهنده قند خون و کلسترول بد است. غنی‌ترین ماده غذایی از نظر ویتامین E بادام است. بادام منبع خوب پروتئین به حساب می‌آید و با گوشت و سویا و حبوبات برابری می‌کند. فقط یک نکته در رابطه با بادام وجود دارد، افرادی که به این ماده غذایی آلرژی دارند نسبت به مصرف آن باید احتیاط کنند. خواص شکلات تلخ موجود در دسر به پودر کاکائو شبیه است ولی چربی بیشتری دارد و به دلیل تصفیه، ارزش غذایی آن تا حدی کاهش پیدا می‌کند. هرچه درصد تلخی بیشتر باشد مشکلی برای قند خون به وجود نمی‌آورد و برای کاهش مشکلات دیابت مناسب است.

توت‌فرنگی یا تمشک برای افراد دیابتی به دو دلیل مناسب است؛ یکی پایین بودن انرژی و دیگری به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و داشتن فیبر، پس مصرف این دو ماده غذایی برای افراد دیابتی مشکلی را به وجود نمی‌آورد. 

منبع: آشپزی مثبت

برچسب‌ها