فرنی دسری مقوی و مناسب برای سفره افطار است. در این مطلب طرز تهیه این دسر خوشمزه و جذاب آموزش داده شده است.

معمولا در سفره‌های افطاری از فرنی و شیر برنج زیاد استفاده می‌شود و دلیل این پرطرفداری سبک بودن، شیرینی و خوشمزه بودن فرنی است.

  • مواد لازم 

۴ پیمانه شیر
یک پیمانه شکر
یک پیمانه آرد برنج
یک‌هشتم قاشق چای‌خوری وانیل
مربای تمشک به میزان لازم

بیشتر بخوانید: 

طرز تهیه فالوده شیرازی | حال‌وهوای مغازه‌های پشت ارگ کریمخان را به خانه بیاورید

طرز تهیه شله‌زرد ساده خانگی | پرطرفدارترین دسر ایرانی در ماه رمضان

طرز تهیه شیربرنج | دسری خوشمزه و مقوی برای افطار

طرز تهیه آش شله‌قلمکار | وعده‌ای جذاب برای ماه رمضان

طرز تهیه حلیم | این بار حلیم برنج را به سفره افطارتان بیاورید

طرز تهیه آش کشکینه | خوراک شهرهای غرب‌ کشور با سرعت طبخ بالا

طرز تهیه دسر ماست و شکلات | چرا این دسر برای دیابتی‌ها مناسب است؟

طرز تهیه حلوای شعریه | دسری عربی با طعمی که نظیر ندارد

اگر دوست دارید شربت یا مربا را بیشتر بریزید می‌توانید شکر فرنی را کمتر در نظر بگیرید.

  • طرز تهیه و روش پخت

► مرحله اول
آرد برنج و شکر را در قابلمه‌ای بریزید، شیر را کم‌کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود و آرد هم گلوله‌گلوله نماند.

► مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید تا مخلوط ته نگیرد. ۲۰ دقیقه برای این مرحله کافی است.

► مرحله سوم
حالا به مدت ۵ دقیقه حرارت را زیاد کنید تا بجوشد. بعد از این مدت فرنی را از روی حرارت بردارید و داخل ظرف مورد نظر (در اینجا جام‌های شیشه‌ای استفاده شده است) ریخته و در یخچال بگذارید.

► مرحله چهارم
بعد از مدتی که فرنی خنک شد ظرف را از یخچال بیرون آورده، مربا یا شربت دلخواه را روی فرنی ریخته و مجددا به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.

  • به جای مربای تمشک از مربای شاه‌توت هم می‌شود استفاده کرد.
  • از شربت تمشک یا شاه‌توت هم می‌توانید به جای مربا استفاده کنید.
  • برای این دسر می‌توانید از هر مربای دلخواه استفاده کنید.

    توجه کنید تا زمانی که فرنی کاملا خنک نشده در یخچال نزارید چون آب می‌اندازد.


     

  • نکات پخت فرنی

► فرنی را بعد از آماده شدن حتما در محیط آشپز خانه خنک کنید و بعد داخل یخچال قرار دهید تا فرنی آب نیندازد.
► بجای شکر و پودر قند می‌توانید از عسل و یا شیرین کننده های طبیعی دیگر استفاده کنید.
► اگر دوست داشته باشید فرنی شما زعفرانی و یا شکلاتی شود، هنگام اضافه کردن آرد به آن، کمی زعفران و یا پودر کاکائو اضافه کنید.
► آرد برنج را حتما با آب سرد حل کنید تا گلوله‌گلوله نشود.
► تازه بودن آرد برنج در رنگ و عطر فرنی تاثیر فوق العاده‌ای دارد.
► در طول درست شدن فرنی، حرارت باید همواره کم باشد و فرنی مدام هم زده شود.
► برای تزیین فرنی می‌توانید از دارچین، گل سرخ، خلال پسته، بادام، کنجد و یا هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید.
► فرنی یکی از وعده‌های خوراکی بسیار خوشمزه است که در گذشته به عنوان یک خوراکی چاق کننده شناخته می‌شد؛ ولی اکنون بر اساس پژوهش‌های جدید، یکی از دسرهای مفید برای تناسب اندام است. فرنی اگر شیرین نباشد، می‌تواند گلو را نرم و صاف کند و آمادگی برای صرف شام و افطار را فراهم آورد. فرنی از آن دست خوراکی‌هایی است که زمان و مکان نمی‌شناسد و هر موقع از سال در هر فصلی در هر شرایطی و برای هر سنی خوشمزه و دلچسب است.

منبع: آشپزی مثبت - اوکالا

برچسب‌ها