به گزارش همشهری آنلاین، درست است حالا دیگر مثل قدیم برای غذا درست کردن و تهیه مواد اولیه وقت کافی نداریم ولی امتحانش ضرری ندارد. حتما شنیدهاید که قدیمیها سر سفره غذا آهی میکشند و میگویند این روزها همهچیز عوض شده؛ حتی مزه غذاها. بعد شروع میکنند به تعریف و تمجید از دستپخت خانمهای کدبانوی فامیل و مادرشان که قدیم چه غذاهای خوشمزهای در سفره میگذاشتند و... آخرش هم نتیجه این میشود که همهچیز خانگی بود و همه مواد را خودشان در خانه درست میکردند. مثل رب گوجهفرنگی که کمتر این روزها درستکردنش در خانه رواج دارد اما ما کاری میکنیم با خواندن این دستورالعمل به قدیم برگردید و از خانههایتان بوی خوب گوجه و رب تازه و سالم بیرون بیاید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه فلافل خوشمزه | فوتوفن پخت فلافل لبنانی در خانه
طرز تهیه ماست خانگی | فوتوفن درستکردن ماست ساده در خانه
طرز تهیه هفتتخم | معجونی که وزیر ارتباطات در دوران بیماری میخورد
طرز تهیه ماهی کبابی | فوتوفن درستکردن قزلآلای جذابِ تنوری
طرز تهیه تخممرغ شکمپر؛ غذایی جذاب و هوسانگیز
طرز تهیه انواع تهدیگ | ۸ مدل تهدیگ که نمیتوان از آنها گذشت
توجه:
در مرحله صافکردن بههیچوجه آب سفیدی را که روی موادتان جمع شده بیرون نریزید. این آب سفید نمیگذارد ربتان فاسد شود.
- طرز تهیه رب گوجهفرنگی در خانه
► مرحله اول
اولین قدم برای پختن رب، خرید گوجهفرنگی درشت و سالم است. اگر میخواهید ربی که میپزید برای مصرف یک سالتان باشد پس باید زحمت بکشید و تا میدان ترهبار بروید. سعی کنید گوجههایی را انتخاب کنید که درشت، قرمز و بیلکه باشد.
► مرحله دوم
بعد از خرید گوجه حالا میتوانید آستینهایتان را بالا بزنید و آماده درست کردن رب شوید. گوجهها را در یک ظرف بزرگ خیس کنید و بگذارید چند ساعت بماند. بعد خوب آب بکشید تا آماده خرد شدن باشند.
► مرحله سوم
گوجههای شستهشده را خرد کنید و در یک ظرف بزرگ بگذارید؛ البته حالا با پیشرفت تکنولوژی خیلی راحت میتوانید گوجهها را در خردکن غذاساز بریزید و از آن طرف خرد شدهاش را تحویل بگیرید.
► مرحله چهارم
بعد از خرد کردن گوجهها حالا نوبت صاف کردن گوجههاست. آبگوجهها را از گوشت و تخمهای آن جدا میکنید و در ظرفی میریزید.
► مرحله پنجم؛ مرحله آتش
حالا آبگوجه را که صاف کردهاید در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید تا پختوپز شروع شود. در این مرحله باید صبر و حوصله زیادی داشته باشید چون آب گوجه زمان زیادی میخواهد تا تبخیر شود. یادتان نرود مدام باید محتویات قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از یکی، دو ساعت که آب گوجهفرنگی کمی سفت شد و مثل ماست خودش را گرفت میتوانید نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
► مرحله ششم؛ پرش رب
یادتان باشد ظرف رب باید یکجا پر شود؛ اگر بهتدریج مواد را داخل آن بریزید رنگ رب تیره میشود.
در این مرحله که آخرین مرحله هم هست باید حواستان به رب و البته به دستهایتان باشد که نسوزد. در این مرحله آب گوجه بهخوبی تبخیر شده و رب در حال آماده شدن است؛ به همین دلیل مواد داخل قابلمه به بیرون میپرد. وقتی رب شما به اندازه دلخواهتان سفت شد، میتوانید از روی اجاق بردارید.
تمام شد؛ رب شما آماده است.
► فوتوفنهای درستکردن رب گوجهفرنگی
- رب طعمدار: بعضیها در مرحله آخر، به موادشان فلفل میزنند تا طعم تندی داشته باشد.
- زعفران: اگر دوست دارید که ربتان خیلی خوشرنگ و لعاب شود؛ میتوانید در مرحله آخر به آن زعفران هم اضافه کنید.
- درشت و پررنگ: گوجه باید درشت و گوشتدار و پررنگ باشد در غیر این صورت رب شما سیاه میشود.
- شـیشـه: بعد از پختن رب حتما آنها در شیشه دردار بریزید. از ظرفهای پلاستیکی و بیدر استفاده نکنید.
- آفتابی: سعی کنید رب را حتما بپزید و از روش آفتابی استفاده نکنید. در این روش رب شما آلودگیهای هوا و محیط اطراف را به خود میگیرد.
- روغن: روی رب پخته شده کمی روغن بریزید تا کپک نزند.
- قابـلمـه مـس: قابلمه رب باید از مس سفید کرده باشد. در غیر این صورت رب شما خوشرنگ نمیشود.
- نمــک: قبل از اینکه رب سفت شود به آن نمک نزنید رنگ رب تیره میشود.
منبع: آشپزی مثبت