به گزارش همشهری آنلاین، همانطور که میدانید میرزا قاسمی از اصیلترین غذاهای خطه شمال است. تاریخچه این غذا به نقل از قدیمیترها توسط محمد قاسم والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه کشف شده و آنقدر گسترش یافته که الان به یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی تبدیل شده و سراسر کشورمان طبخ میشود. میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، تخم مرغ و گوجه و همراه همیشگی غذاهای شمالی یعنی سیر تهیه میشود. این غذا به خاطر داشتن تخم مرغ یک غذای کامل به حساب میآید؛ اما میتوانید آن را در کنار برنج کته هم سرو کنید و لذت ببرید. با ما همراه باشید تا خوشمزهترین میرزا قاسمی عمرتان را تجربه کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه قیمه نذری با ادویه مخصوص | فوتوفن خوشمزهتر شدن این غذا
طرز تهیه خوراک لوبیاسبز | فوتوفن خوشطعم شدن این غذا
طرز تهیه خورش قورمهسبزی | نکات و ترفندهای پخت این غذای ایرانی
-
مواد لازم (برای ۴ نفر)
بادمجان قلمی و شیرین؛ چهار عدد
سیر تازه؛ یک بوته
رب گوجهفرنگی؛ نصف قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی تازه؛ پنج عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
لیموترش؛ یک عدد
تخم مرغ؛ چهار عدد
زردچوبه یک قاشق چایخوری
روغن آفتابگردان یا روغن زیتون؛ یک فنجان
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کویماک؛ یک صبحانه ترکیهای و بسیار خوشمزه
طرز تهیه ترشی بامیه | سادهترین روش درستکردن ترشی همراه با نکات کلیدی
-
طرز تهیه میرزا قاسمی
► مرحله اول
برای شروع بادمجانها را تا زمانی که پوست آنها به طور کامل زغالی و داخل آن پخته نشده، روی زغال نگه دارید تا کاملا کبابی شوند. میتوانید یک سیخ چوبی داخل بادمجانها فرو کنید تا متوجه شوید کاملا پخته شدهاند. حالا بادمجانها را کنار بگذارید تا سرد شوند.
گوجهفرنگی را رنده و سیر را خیلی ریز ساطوری کنید.
► مرحله دوم
یک استکان روغن داخل تابه بریزید و تا زمانی که روغن زیاد داغ نشده تابه را روی شعله بگذارید. سپس سیر خرد شده و زردچوبه را به روغن اضافه کنید و چند ثانیه با شعله ملایم تفت دهید.
بادمجانها را خوب پوست بکنید، سپس ساطوری کرده و به مواد اضافه کنید. مواد را یک دقیقه تفت دهید.
حالا گوجهفرنگی را داخل تابه بریزید و در تابه را بگذارید. شعله را کم کنید و اجازه دهید آب مواد کشیده شود سپس آب لیمو و رب را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
نمک و فلفل را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
►مرحله سوم
تخم مرغها را روی مواد شکسته و بدون اینکه هم بزنید در تابه را بگذارید. بعد از بسته شدن کامل تخم مرغها در تابه را بردارید و آنها را تکهتکه کنید. مواد را هم بزنید تا تخم مرغها کامل خرد شوند.
در آخر میرزاقاسمی را در ظرفی مناسب کنار برنج کته یا نان سرو کنید و با جعفری تزیین کنید. نوش جان.
منبع: کتاب کاله