به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، میوهها و سبزیجات یکی از مهمترین غذاهایی هستند که مواد مغذی زیادی را در بدن تأمین میکنند، اما آیا میدانید نحوه برش و پوست کندن سبزیجات روی ارزش غذایی آنها تأثیر میگذارد؟
در اینجا چند نکته مفید از «گارماجویال»، متخصص تغذیه برای حفظ مواد مغذی هنگام خرد کردن یا پوست کندن سبزیجات آورده شده است.
سبزیجات را خوب بشویید
شستوشو قبل از برش یا پوست کندن روش صحیحی است که علاوه بر از بین بردن آلودگیها و باکتریهای مضر موجود در لایه خارجی سبزیجات، میتواند تمام ویتامینهای موجود در آن را نیز حفظ کند. شستن سبزیجات بعد از برش یا کندن پوست آنها ممکن است باعث از بین رفتن ویتامینهای مفید محلول در آب شود.
از چاقوی تیز استفاده کنید
چندین مطالعه نشان داده است که اگر میوهها و سبزیجات با چاقوی کند خرد شوند، ممکن است ضایع شوند. چاقوی کند میتواند بیش از چاقوی تیز باعث آسیبهای ناخواسته شود. تیغه چاقوی کند باعث میشود سبزیجات در معرض نشت الکترولیت، پتاسیم و کلسیم قرار گیرند. این نشت، به نوبه خود باعث افزایش تولید بوهای نامطبوع میشود.
پوست کندن
متخصصان توصیه میکنند پوست میوهها و سبزیجات را بسیار نازک بگیرید تا محتوای مفید مواد مغذی از بین نرود. توصیه میشود از ابزار مخصوص پوستکنی استفاده کنید، زیرا کنترل ضخامت پوست مشکل است.
روش برش
کارشناسان توصیه میکنند از برش زیاد میوهها و سبزیجات خودداری کنید، زیرا این روش برش باعث میشود سبزیجات خردشده علاوه بر از دست دادن رطوبت و رنگ طبیعی آنها سریعتر فاسد شوند و در نتیجه محتوای غذایی آنها کاهش مییابد.
پوست برخی از سبزیجات را نباید به طور کامل گرفت
سعی کنید پوست میوهها و سبزیجات را به طور کامل نگیرید و مقداری از پوست را نگه دارید تا از برخی سبزیجات دارای پوست قابل خوردن مانند خیار، گوجهفرنگی و سیبزمینی بیشترین بهره را ببرید.